Behang Verwijderen

Oud Behang Verwijderen en Afhalen

De muur die u gaat behangen, moet zo glad mogelijk zijn voor een perfect resultaat. Voordat u begint met behangen gaat u de muur dus behangklaar maken. Dat kan op verschillende manieren. De keuze van de werkwijze is afhankelijk van het soort behang dat op de muur zit.

Behang Splijten of Strippen

Splijt- of stripbaar behang is heel eenvoudig van de muur te verwijderen. Door een testje te doen kunt u zelf merken of dit in uw geval werkt. U kunt dit behang zonder moeite van de onderste laag aftrekken. Doe dit wel voorzichtig, om te voorkomen dat u onderlaag van de muur ook meetrekt. U kunt voorzichtig gebruik maken van een plamuurmes om het werk te vereenvoudigen.

Afweken van Behang

Dit doet u met normaal behang dat nog enigszins vast op de muur zit. U doet dit door de muur vochtig te maken met lauwwarm water. Na een korte inweektijd kunt u het behang voorzichtig met een plamuurmes afschrapen. Met een beetje afwasmiddel in het water, zal het behang het snelste losweken.

Afstomen van Behang

Wanneer het behang oud is en erg vast op de muur zit kunt u het beste een behangafstomer gebruiken. De stoom dringt dieper door in de het behang, waardoor het eerder loslaat. Stoomapparaten zijn te koop en te huur. Wees bij gebruik voorzichtig met de hete stoom die het apparaat afgeeft. Deze kan vrij ernstige brandwonden veroorzaken.Aanbiedingen van behang en behang benodigdheden

Nu het oude behang is verwijderd, kunt u er een mooi nieuw behang op plakken. Op zoek naar meer informatie, inspiratie en aanbiedingen? Via onderstaande link(s) vindt u aanbiedingen voor behang, gereedschap en andere benodigdheden ...

Gerelateerde Informatie:
- Behangafsteker

Behang | Verwijderen en Afhalen | Afweken | Afstomen | | Advies | Informatie | Tips