Bouwvergunning carport
Een carport bouwen?

Wil je ook genieten van de voordelen van een carport? Dan kun je naast u woning een carport laten plaatsen. Als je geld wil besparen en je bent zelf handig, dan kun je er ook voor kiezen om zelf een carport te bouwen aan de hand van een bouwpakket. Maar of je nu kiest voor een vakman of je gaat zelf klussen, je moet eerst kijken of je een bouwvergunning nodig hebt.

Bouwvergunning carport nodig?

Voor de bouw van een carport is vrijwel altijd een bouwvergunning noodzakelijk. Een carport is immers een bouwwerk dat direct tegen een bestaande woning wordt aangebouwd. Er gelden speciale regels als de woning/het gebouw een monument is of onder beschermd dorps- en stadsgezicht valt. Hiervoor kunt u zich het best wenden tot uw eigen gemeente.

Of een omgevingsvergunning nodig?

Vraag ook na of u naast de bouwvergunning andere vergunningen nodig heeft. Moet u bijvoorbeeld een boom kappen om plaats te maken voor de carpot? Dan heeft u een kapvergunning nodig. Om zeker te zijn dat u de juiste vergunningen heeft, is het aan te raden om een omgevingsvergunning aan te vragen. Deze overkoepelde vergunning geeft u toestemming voor de gehele bouwklus.

Aanbiedingen carport bouwen

Of u de carport nu zelf bouwt met behulp van een bouwpakket of laat bouwen, via onderstaande bedrijven kunt u gratis en vrijblijvend meer informatie of een offerte aanvragen. Ook vindt u hier aanbiedingen voor allerlei zaken die u nodig heeft om een carport te bouwen.

Gerelateerde informatie:
- Aluminium Carport Meer Informatie
- Houten Carport Meer Informatie
- Carports Informatie Overzicht

Bouwvergunning Carport | Advies en Informatie