Bureaustoel Instellen


Wat is een bureaustoel?

Zoals de naam al zegt, wordt een bureaustoel vooral toegepast in combinatie met een bureau. Het is een stoel die ergonomisch verantwoord moet zijn. Dat wil zeggen dat de stoel in te stellen moet zijn op de lichaamslengte en wensen van de gebruiker. Om allerlei soorten klachten te voorkomen is het van belang dat dit gebeurd. Vooral omdat een bureaustoel in veel gevallen langdurig gebruikt wordt. En dit kan zowel in de werkomgeving als thuis. Een goede bureaustoel is uiteraard in hoogte instelbaar. Daarnaast kunnen rugleuging en ziting in de aangepast worden naar de postie zoals die voor u persoonlijk wenselijk is. Ook is het van belang dat armleuning van de stoel in hoogte verstelbaar zijn. Er zijn ook bijzondere bureaustoelen verkrijgbaar die een beensteun hebben en geen rugleuning. Hierdoor wordt een positie rechtop bewerkstelligd. De meningen zijn over de kwaliteit en ergonomie van dit soort bureaustoelen zijn nog verdeeld.

Hoe moet een bureaustoel ingesteld worden?


Instellen zithoogte zitting: De boven en onderbenen moeten een hoek van 90 graden maken met elkaar. De zitting ter hoogte van de knieschijf worden ingesteld. De voeten plat op de vloer kunnen worden geplaatst, zonodig gebruik van voetenbank.

Instellen zitdiepte: Er moet een handdiepte tussen de voorkant van de zitting en de knieholte zitten.

Instelling hoogte stoelleuning: de maximale bolling van de leuning moet aansluiten op de maximale holling van de rug.

Instelling armleuningen: Als de onderarmen steunen, moeten de schouders ontspannen zijn (afhangen).

Verplaatsbaarheid stoel: De stoel moet verrijdbaar zijn om bewegen te stimuleren en de optimale positie van de stoel ten opzichte van het bureau te kunnen bereiken.

Gerelateerde Onderwerpen
- Bureaustoel Stofferen »
- Bureaustoel Repareren »
- Bureaustoel Informatie Overzicht »

Bureaustoel Instellen | Advies Informatie en Tips