Stofzuiger Systeem


Wat is een Centraal Stofzuiger Systeem

Een centraal stofzuigersysteem is eigenlijk een stofzuiger zonder motor. Natuurlijk kunt u zonder motor niet zuigen, maar deze staat inclusief de stofzak permanent opgesteld in bijvoorbeeld een garage, berging, zolder, bijkeuken werkkast, enz. Vanaf dit punt lopen er leidingen naar verschillende centrale punten in de woning. Bij deze punten kunt u eenvoudig een soepele, lichtgewicht slang aankoppelen. Afhankelijk van de grootte van uw huis moeten dit er meer of minder zijn.

Voordelen

Het gewicht van de stofzuiger hoeft u dankzij een centraal sotfzuiger systeem niet meer mee te slepen. Bovendien kan voor iedere installatie (groot of klein) een zuigkracht behaald worden die hoger ligt dan die van een conventionele stofzuiger. Dit heeft als voordeel dat uw tapijt en kleden grondiger en dieper worden gereinigd. De blaaslucht van de machine kan, indien gewenst, naar buiten worden gevoerd. Tevens worden dan de stofmijten en andere micro organismen naar buiten geblazen, waardoor een schoon en hygiënisch leefmilieu ontstaat.

Kosten

Een stofzuiginstallatie kost weliswaar meer dan een 'gewone' stofzuiger, maar over het algemeen valt de prijs nog wel mee. Zeker als u een beetje handig bent, kunt u zelf het benodigde buizensysteem monteren en aanleggen. Om een idee te krijgen: een stofzuiger systeem met 4 aansluitpunten kunt u al aanschaffen voor ca. € 1.500,-.

Woonwebsite Disclaimer