Commode Opknappen - Advies Ideeën en Tips


Hoe kun je een oude commode opknappen en opnieuw in gebruik nemen?

Uiteraard kun je ervoor kiezen om een nieuwe commode te kopen voor de babykamer. Maar als je echt een origineel en uniek meubelstuk wilt hebben om de babykamer mee te verrijken, is een opgeknapt en geheel naar jouw smaak gerenoveerde commode natuurlijk nog veel leuker. En het hoeft niet eens heel veel tijd en geld te kosten om dit voor elkaar te krijgen. Op deze pagina vind je advies, ideeën en tips over het opknappen van een commode.

TIP: Ga op zoek naar een oude commode of oude kast in de kringloopwinkel

Een oude commode kun je vaak al voor een paar tientjes, vaak zelfs nog minder, op de kop tikken in een kringloopwinkel. Je hoeft trouwens niet eens een oude commode te kopen. Een klein oud dressoir of een ladekast kunnen prima omgetoverd worden tot een leuke en originele vintage commode. Let er vooral op dat het breed genoeg is zodat je kind veilig kan liggen. Voor jezelf en je partner is het belangrijk dat de hoogte comfortabel is.

Waarmee moet je rekening houden als je een oude commode voor de babykamer opknapt?

Wat je kunt doen om de oude commode op te knappen, hangt uiteraard af van je eigen smaak en wensen. Maar wat je ook doet, er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een commode gaat opknappen die je in de babykamer gaat gebruiken.
  • Zorg ervoor de dat commode geen scherpe randen en hoeken heeft. Rond hoeken en randen eventueel af
  • Controleer de commode goed op loszittende en uitstekende spijkers, schroeven en splinters en verwijder deze indien nodig.
  • Maak de commode goed schoon en breng een nieuwe beschermlaag aan die goed is schoon te maken.
  • Zorg ervoor dat de bovenkant van de commode waarop de je baby verschoont, goed en hygienisch schoon te maken is.
  • Controleer of het bovenblad van de commode voldoende stevig is en niet los zit.
  • Staat de commode op pootjes, check deze op stevigheid en of ze goed vast zitten.
  • Let er op dat het blad breed genoeg is voor je baby, zodat het comfortabel kan liggen
  • Kies een commode die qua hoogte comfortabel is
Advies en Tips voor de aankleding van een oude commode

Natuurlijk kun je de oude commode goed schuren en opnieuw in de lak of verf zetten. Maar er zijn ook andere goedkope mogelijkheden om een oude commode een leuk, nieuw en fris uiterlijk te geven.
...Babykamer Inrichten - Meer Advies en Tips >

TIP: Kleed de commode aan met stijlvolle knoppen en handgrepen

Een nieuw verfje of laklaag doet wonderen voor een oude en lelijke commode. Maar als je ook nog leuke en vrolijke ladeknopjes aanbrengt, krijgt de commode een nog beter aanzien. Helemaal maak je het af als je bijvoorbeeld aan de achterzijde van de commode twee ornamentjes aanbrengt. Er is een zeer ruime keuze aan stijlvolle meubelgrepen, meubelknoppen en hang- en sluitwerk die je voor een lage prijs kunt kopen. Via onderstaande link krijg je een goede indruk van de vele tientallen mogelijkheden die er zijn.
...Meubelbeslag voor de Commode Voorbeelden en Aanbiedingen >

TIP: Bekleed de bovenkant en zijkant van de commode met vrolijk tafelzeil

Een goedkope, leuke en, niet onbelangrijk, hygiënische manier om de commode te bekleden is met behulp van tafelzeil. Natuurlijk kun je hiermee de bovenkant van de commode goed afdekken. Maar wat ook een leuk idee is, is om het tafelzeil bijvoorbeeld op de deurtjes of de zijkant van de commode te laten terugkomen. Naast het feit dat je tafelzeil heel goed kunt schoonmaken en je voor een bedrag van onder de €20 al klaar kunt zijn, is het ook snel en eenvoudig te vervangen en kun je als je baby peuter wordt en de commode anders gebruikt gaat worden, een tafelzeil op de commode aanbrengen dat beter past bij de wensen van de peuter...Tafelzeil voor de Babykamer - Ideeën en Voorbeelden >

Gerelateerde Informatie:
> Goedkope Babykamer Infrichten - Meer Tips en Advies
> Babykamer Inrichting - Ideeën

Trefwoorden: Commode Opknappen | Advies | Ideeën | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________