Drie klussen die je in het weekend kan doen
Lekker buiten bezig zijn. Dat is voor veel Nederlanders één van de favoriete bezigheden. Vooral dan in het weekend. Naast dat je frisse lucht binnenkrijgt, is het ook nog eens leuk om in je tuin of aan je huis te hobbyen. Het geeft voldoening als het er buiten lekker opgeruimd en schoon uitziet! Maar laten we reëel zijn; niet elke klus is even leuk. In de tuin werken is leuk, maar is het schoonmaken net zo leuk als wat plantjes poten? En is onderhoud net zo leuk als even de stoep vegen? Of weet je niet wat je moet doen? Wij hebben drie klussen die je dit weekend nog kan doen!

Groene aanslag aanpakken

Groene aanslag zie je rondom het huis. Op veel plekken kom je dit tegen. Is het wel niet je gevel, is het wel je stoep. Voor sommigen een doorn in het oog, de ander ziet het ‘gewoon niet’. Maar hoe verwijder je deze groene aanslag zonder chemicaliën te gebruiken? Het antwoord daarop is; gebruik azijn. Azijn is niet schadelijk en bevat al helemaal geen chemicaliën. Je kan prima je stoep inspuiten met natuurazijn. Zo haal je een groot deel van je groene aanslag weg! Pak de plantenspuit, natuurazijn en ga aan de slag. Valt de groene aanslag mee? Dan kun je prima de azijn verdunnen met water. Spray de stoep in en wacht totdat de zon gaat schijnen. De groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je kan ervan uitgaan dat je stoep na één keer behandelen schoon is. Mocht dat niet zo zijn? Dan moet je sowieso nog één keer aan de slag.

Spuit je gevel af

Een simpel, maar saai klusje, is het afspuiten van je gevel. Wel moet je rekening houden met de soort gevel die je hebt! Je kan namelijk je gevel beschadigen als je foute keuzes maakt of gewoon zonder na te denken aan de slag gaat. Heb je een gestucte gevel? Of is je gevel echt vies en krijg je hem zelf niet schoon? Dan kun je beter specialisten zoals Prova dakreiniging en gevelreiniging inhuren. Heb je een klein beetje aanslag? Dan kun je prima een hogedrukspuit gebruiken om even de boel af te spuiten. Hetzelfde geldt voor het dak. Mocht het zo zijn dat je het echt niet schoon krijgt? Bel dan een professionele partij!

Schoonmaken van je kozijnen

Normaal laat je je kozijn onderhouden door een schilder. Alleen je kan natuurlijk zelf ook wat doen! Het is belangrijk dat je je kozijnen schoonhoudt, zodat ze langer meegaan. Vuil tast namelijk op den duur het materiaal aan. Dat geldt voor hout én kunststof!

________________________________________________________________________________________________

Bijpassende tips en informatie
- Bouwen en verbouwen