Duurzame Keuken - Advies Informatie en Tips


Wat is een Duurzame Keuken?

In een duurzame keuken (ook wel groene keuken genoemd) wordt gekozen voor keukenoplossingen die het milieu zo min mogelijk belasten. Hierbij wordt zowel gekeken naar de hoeveelheid energie die de keukenapparatuur verbruikt en de duurzaamheid van de gebruikte materialen en de wijze waarop de keuken gebouwd is. Alhoewel het idee soms anders is kan dit prima samengaan met een hoge mate van comfort, prima gebruiksgemak en een mooie vormgeving van de keuken.

Tips voor een duurzame keuken

Er zijn heel wat manieren om van uw keuken een meer duurzame keuken te maken. Dit kan al door heel simpele maatregelen waarvoor u niet uw keuken hoeft te verbouwen tot en met de complete verbouwing waarbij met alles rekening gehouden wordt.

Een Duurzame Keuken Samenstellen
Bij de samenstelling van een duurzame keuken wordt meestal gekozen voor losse elementen. Het voordeel hiervan is dat deze op een eenvoudige wijze te vervangen zijn. Natuurlijk wordt er ook gekozen voor duurzame materialen. Er wordt gekeken of de materialen op een duurzame wijze gekweekt, geproduceerd en gefabriceerd zijn. Een voorkeur heeft materiaal dat hergebruikt kan worden zodat er in de toekomst zo min mogelijk afval ontstaat.

Energiezuinige Keuken
Uiteraard wordt in de duurzame keuken gekozen voor energiezuinige en waterbesparende apparaten. Maar dat is niet het enige bij de samenstelling van de keuken kunt u ook flink wat andere maatregelen nemen die energie en watergebruik kunnen beperken.

Een Duurzame Keuken is niet duurder
De kosten voor het maken van een duurzame keuken hoeven niet hoger te zijn als die van een 'normale' keuken. Sterker nog door de juiste maatregelen te nemen kunt u veel op het energie- en waterverbruik besparen waardoor een duurzame keuken op termijn zelfs goedkoper wordt.

Van Elke Keuken is een Duurzame Keuken te Maken
De bovenstaande maatregelen zijn vrij ingrijpend. Maar er zijn ook simpele en eenvoudige maatregelen te treffen in elke keuken waarmee u kunt besparen op energie en milieu. En het leuke van deze 'duurzame' maatregelen is dat ze in de meeste gevallen zelfs geld kunnen opleveren in plaats van meer kosten

Duurzaam Wonen en Leven

Duurzaam wonen en leven beperkt zich uiteraard niet tot de keuken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om te milieuvriendelijk te leven, energievriendelijk te wonen en op allerlei mogelijke manier te besparen


Gerelateerde onderwerpen
- Overzicht Keukenstijlen »
- Eco Keuken »
- Klassieke keuken »
- Landelijke Keuken »

Duurzame Keuken | Adies Informatie en Tips