Ecologische en Natuurlijke Schoonmaakmiddelen Advies Informatie Tips


Hoe kun je schoonmaken met ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen?

Schoonmaken is een bijna dagelijks, dan wel niet wekelijks, klusje. Niets is immers fijner dan een schoon en fris huis. Vaak staan onze voorraadkasten dan ook vol met verschillende schoonmaakmiddelen met allen een eigen functie. Speciale reinigers voor het toilet, de badkamer, de oven, de ramen en natuurlijk de vloer. Wat veel mensen zich echter niet beseffen is dat deze schoonmaakmiddelen vaak chemische stoffen bevatten. Deze stoffen zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kunnen ook de luchtwegen of je huid irriteren. Gelukkig zien we steeds vaker natuurlijke alternatieven. In dit artikel vertellen we je hier alles over.

Veel mensen worden zich steeds bewuster van een duurzaam en milieuvriendelijk leven. Naast bewust omgaan met je eten en het kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten, zien we ook de opkomst van ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen. En geen wonder. Het idee dat je chemische en vaak giftige stoffen gebruikt om je huis schoon te maken klinkt niet alleen tegenstrijdig, maar is het ook. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop alternatieven te koop en zijn er heel wat huis-tuin-en-keuken middeltjes die net zo goed werken.

Milieuvriendelijke Schoonmaakmerken

Er komen steeds meer merken op de markt die uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen verkopen. Deze schoonmaakmiddelen zijn qua werking te vergelijken met de reguliere producten (en maken dus net zo goed schoon), maar worden gemaakt van plantaardige grondstoffen. De producten zijn hierdoor geheel biologisch afbreekbaar en hierdoor beter voor het milieu. Ook worden veel van deze ecologische schoonmaakmiddelen op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, wordt er rekening gehouden met de keuze voor de verpakking en is de inhoud veelal niet op dieren getest. Wel zo'n fijn idee.

Merken die bewust kiezen voor ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn onder meer Frosch, Ecover, Sonett, Ecodor en Klar. Zo bestaan de schoonmaakmiddelen van Frosch uit uitsluitend natuurlijke ingrediƫnten zodat je op een ecologische en duurzame manier kunt schoonmaken. En ook Sonett biedt milieuvriendelijke was- en reinigingsmiddelen. Kortom: volop keuze voor iedereen die bewust ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen wilt gebruiken.

Schoonmaakmiddelen Uit Eigen Keuken

Natuurlijk zijn er volop natuurlijke schoonmaakmiddelen te koop, maar veel huis-tuin-en-keuken middeltjes werken net zo goed. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Schoonmaken met Citroensap
Citroensap is een ware alleskunner. Citroensap is namelijk een natuurlijk ontsmettingsmiddel en is dus daarom prima te gebruiken als bleekmiddel. Citroensap doodt bacteriƫn en ziektekiemen en ruikt heerlijk fris. Zeker een aanrader voor het schoonmaken van de kraan (hij gaat er gegarandeerd van glimmen), de afwas en het reinigen van ramen en spiegels (in combinatie met 1 eetlepel azijn en een halve liter water).

Schoonmaken met Olijfolie
Olijfolie gebruiken we voornamelijk voor tijdens het koken, maar dit wondermiddeltje is ook prima inzetbaar voor het polijsten van hout en het poetsen van je schoenen. Ook voor je leren bank is olijfolie een prima middel.

Schoonmaken met Azijn
Azijn is van zichzelf zuur waardoor het een goede werking heeft tegen groene aanslag op je tegels. Ook werkt azijn prima voor het ontkalken van je koffiemachine of waterkoker en je kunt azijn zelfs gebruiken voor het toilet.

Schoonmaken met Baking Soda en Baksoda
Baking soda of baksoda verwijdert nare geurtjes (bijvoorbeeld van huisdieren of bedorven voedsel) en is goed te gebruiken als schuurmiddel voor het reinigen van de douchebak of het bad. De perfecte vervanger voor de traditionele allesreiniger.

Schoonmaken met Zout
Ook zo'n alleskunner: zout. Los wat zout op in witte azijn en je hebt een natuurlijk schoonmaakmiddel voor het reinigen van tegels, glas en je wastafel.

Kies jij al bewust voor ecologische en natuurlijke schoonmaakmiddelen?

Zoekwoorden: Ecologische en Natuurlijke Schoonmaakmiddelen | Advies | Informatie | Tips | Schoommaken
________________________________________________________________________________________________