Hor Schoonmaken - Advies en TipsHoe kun je een hor schoonmaken?

In een hor blijft gemakkelijk vuil en stof hangen. Zeker als je de hor niet met regelmaat schoonmaakt. Toch is het mogelijk om horren weer prima schoon te krijgen.

Hoe kun je een hor schoonmaken die nog niet erg vuil is?

Is de hor nog niet zo heel erg vuil, dan kun je een vrij eenvoudige manier van schoonmaken toepassen. Verwijder eerst stof en vuil met een stofzuiger en maak het gaas schoon met een borstel en lauw water. Hierna moet je de hor even laten drogen. Is nog niet al het stof en vuil van de hor af, herhaal de reiniging dan nog een keer.

Een hor schoonmaken die erg vuil is

Om de hardnekkige vlekken en vuil van de hor af te krijgen, heb je iets meer nodig. Hiervoor kun je poeder voor de vaatwasser gebruiken. Even oplossen in lauw water. Dan kun je met een spons over de hor wrijven en het vet, vuil of de nicotineaanslag weg boenen. Daarna hoef je de hor alleen nog even met een oude handdoek na te drogen en je hor is hopelijk weer zo goed als nieuw.

TIP: Stofzuig de horren regelmatig

Als je toch stofzuigt, neem dan ook de horren met enige regelmaat mee! Zo voorkom je dat vuil en stof zich teveel aan de hor gaat hechten. Het is maar een klusje van een paar minuten.

Gerelateerde Informatie:
> Horren - Informatie Overzicht
> Schoonmaaktips - Overzicht

Trefwoorden: Hor Schoonmaken | Advies | Informatie | Tips | Uitleg
________________________________________________________________________________________________