In 2016 gaan de keukentrends net een stapje verder


________________________________________________________________________________________________Keukentrends blijven ons continu bezig houden. Vorig jaar zagen we voornamelijk trends die gericht waren op het efficiënt en functioneel inrichten van de keuken. In 2016 gaan we een stapje verder en gaat ook het design een belangrijke rol spelen. Zo wordt Pitt Cooking de vervanger van de inductieplaat en wordt de keuken gezien als het middelpunt van onze leefruimte.

Pitt cooking

De eerste trend van 2016, is er eigenlijk eentje uit 2015 die nog steeds populair is en dat waarschijnlijk ook de komende jaren wel zal blijven. Pitt Cooking is ideaal voor designliefhebbers die liever geen kookplaat meer willen, , maar de pitten helemaal geïntegreerd willen hebben in het werkblad. Het is geschikt voor alle soorten keukenbladen en ook erg praktisch in kleinere keukens omdat het ruimte besparend is. Een nadeel is echter dat je voorzichtig moet zijn, je werkblad zal sneller beschadigd raken. Wanneer je over wilt op PITT Cooking dien je eerst goed te kijken naar de toepassing en de mogelijkheden ervan. Een ware eye catcher in je keuken is natuurlijk prachtig, maar je keuken moet vooral praktisch blijven.

Moderne inrichting

Ook als het gaat om de inrichting van je keuken, zijn er weer een aantal nieuwe trends te zien. Zo wordt de open keuken steeds populairder. Door bijvoorbeeld het plafond en de vloer van de keuken naar je woonkamer door te trekken, creëer je een aangename sfeer in huis. Ook is het combineren van klassieke en moderne stijlen in de keuken populair. Kies bijvoorbeeld voor bruin en beigetinten en breng moderne accenten aan.

Eigen groente verbouwen

Duurzame voeding speelt bij veel mensen een belangrijke rol in hun levensstijl. Zou het niet geweldig zijn om je eigen groente en fruit te kweken in je eigen keuken? Dat is tegenwoordig mogelijk, Hyundai heeft een high-tech installatie ontworpen om binnen je groente en fruit te kweken. De zogenaamde ‘Kitchen Nano Garden’ is een stellage met lades, die een ingebouwd water-, licht- en voedingssysteem hebben. Je hoeft dus geen groene vingers te hebben om je groente en fruit te laten groeien. Voor wie dit allemaal net iets te futuristisch vindt, zijn er natuurlijk nog genoeg andere mogelijkheden om in de keuken je eigen groente te verbouwen, alleen op iets kleinere schaal. Om zelf bosuitjes te kweken, heb je bijvoorbeeld alleen maar een glas water nodig en een vensterbank om ze in te zetten. Ook kruiden als basilicum, salie en bieslook zijn eenvoudig zelf te kweken en smaken goed bij verschillende gerechten.

Verbouwen of een nieuwe keuken?

Wil je je keuken aanpassen aan de laatste trends van 2016? Dan heb je 2 opties: je keuken verbouwen of een compleet nieuwe keuken. Omdat een nieuwe keuken toch vaak erg prijzig is, is het een optie om eens te kijken naar showroomkeukens. Voordat de nieuwe collecties binnen komen, worden de showroommodellen met hoge korting aangeboden. Ook deze modellen beschikken over topmerken apparatuur en kunnen naar wens worden aangepast. Mocht je de aanschaf van een nieuwe keuken wat te rigoureus vinden, dan kun je natuurlijk ook je huidige keuken opknappen en voorzien van de laatste trends. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen een nieuw werkblad aan te schaffen, waarin je bijvoorbeeld PITT Cooking integreert. Ook kun je je keuken er weer als nieuw uit laten zien door enkel de tegeltjes te vervangen of een nieuwe lik verf te geven.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Keukentrends 2017

Zoekwoorden: Keukentrends 2016 | Trends voor de Keuken | Ideeën | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________