Keramisch of Inductie Koken Verschillen Voordelen en Nadelen

Wat zijn de belangrijke verschillen tussen keramisch en inductie koken?

Een keramische kookplaat werkt hetzelfde als een elektrische kookplaat, maar heeft een extra glasplaat bovenop. Deze glasplaat wordt verwarmd door infrarood straling. Inductie koken daarentegen werkt met een magnetisch veld. Door het contact tussen speciale pannen en de inductie kookplaat ontstaat er warmte.

Keramisch of inductie Koken Verschillen. Welke verschillen zijn er?

Ben je toe aan een nieuwe keuken, maar twijfel je of moet gaan voor keramisch of inductie koken? Beiden zijn een vorm van elektrisch koken. Maar wat zijn nu de voordelen en nadelen van keramisch en inductie koken en hoe verhouden deze zich tot elkaar? We hebben de verschillen tussen keramisch en inductie koken voor je op een rijtje gezet:

1. Kosten. Wat zijn de verschillen in prijs tussen keramisch en inductie koken?
Bij de vraag keramisch of inductie koken, kun je als eerste kijken naar de prijs. Beide kookplaten zijn duurder dan gas, maar doorgaans is inductie nog wat duurder dan keramisch. Een keramische kookplaat heeft een langere levensduur.

2. Reactiesnelheid en koken. Verwarmen bij inductie gaat sneller!
Het verwarmen van een pan gaat bij inductie koken veel sneller. Bij de keuze tussen keramisch of inductie koken is dit voor velen een belangrijk verschil. Een keramische kookplaat warmt langzamer op en het duurt nog langer voordat deze is afgekoeld.

3. Schoonmaken. Maakt het uit of je kies voor keramisch of inductie?
Als het om schoonmaken gaat, zijn de verschillen tussen keramisch of inductie koken niet enorm groot. Beide platen zijn makkelijk schoon te maken. Wel is een keramische kookplaat iets kwetsbaarder voor krassen en moet daarom met meer beleid schoongemaakt worden.

4. Veiligheid. Inductie koken is veiliger!
Qua veiligheid is inductie koken in het voordeel ten opzichte van keramisch koken. Dit komt doordat er inductie koken geen specifieke hittebron is. De kans dat jij of je kinderen zich branden is daardoor stukken kleiner. Bij een keramische kookplaat wordt de hele plaat, vaak niet zichtbaar, verhit en blijft ook enige tijd heet nadat de kookplaat is uitgezet en de pannen er vanaf zijn gehaald.

5. Benodigde pannen. In beide gevallen zijn speciale pannen nodig
Of je nu over gaat op inductie of keramisch koken, in beide gevallen heb je pannen nodig die geschikt zijn voor de betreffende warmtebronnen. Heb je pannen die geschikt zijn om te gebruiken maar zijn deze eerder gebruikt om op gas te koken? Dan kan het zijn dat deze niet helemaal meer geschikt zijn. Gas zorgt er soms voor dan de bodem van een pan iets van een kromming krijgt en voor inductie en keramisch koken heb je pannen met een vlakke bodem nodig, om zo voordelig en effectief mogelijk te koken.

Inductie of Keramische Koken Verschillen in Prijs tussen de Kookplaten

Wil je een inductie of keramische kookplaat kopen? Via internet kun je een goede indicatie krijgen van de mogelijkheden. Ook kun je zien wat een reƫle prijs is als je een keramisch of inductie kookplaat gaat kopen. Gebruik deze informatie als je er toch voor kiest om de kookplaat in de winkel aan te schaffen. Het geeft een idee van de prijs waarover je kunt onderhandelen. Weel wel alert op de prijzen die genoemd worden. Soms wordt er gesproken in ex BTW prijzen en dat vertekent uiteraard de werkelijke prijs.

De voordelen van inductie koken uitgelegd in een Youtube filmBosch Kookplaat Schoonmaken Advies en TipsHoe kun je een keramische kookplaat schoonmaken?

De glasplaat van de keramische kookplaat is gevoelig voor krassen. Daarom kun je beter geen middelen gebruiken die een schurend effect hebben. Schuursponjes en schurende schoonmaakmiddelen kun je beter vermijden. Lees meer over keramische kookplaat schoonmaken >

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
> Keramische Kookplaat Schoonmaken
> Gas of Elektrisch Koken - Verschillen
> Gas of Inductie Koken - Verschillen
> Blender en Keukenmachine - Verschillen
> Fornuizen en Kookplaten Overzicht

Zoekwoorden: Keramisch of Inductie Koken Verschillen Voordelen en Nadelen Prijs Informatie Uitleg
________________________________________________________________________________________________