Keramische Kookplaat Schoonmaken Tips Advies en Informatie
Hoe kun je een Keramische Kookplaat Schoonmaken? Tips Advies en Informatie

Keramische Kookplaat Schoonmaken Tips Advies en Informatie. Bakken en koken zonder spetters is onmogelijk en er kookt ook wel eens wat over. Dus het is onvermijdelijk dat ook een keramische kookplaatvies wordt. Voordat je aan de slag gaat om de kookplaat schoon te maken, is het goed om je te realiseren dat de toplaag van een keramische kookplaat is gemaakt van glas. Hierdoor is het gevoelig voor krassen en andere beschadigingen.

Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponjes en messen bij het schoonmaken van een keramische kookplaat

De glasplaat van de keramische kookplaat is gevoelig voor krassen. Daarom kun je beter geen middelen gebruiken die een schurend effect hebben. Schuursponjes en schurende schoonmaakmiddelen kun je beter vermijden. En een mesje of vork gebruiken om een hardnekkige vuilplek te verwijderen is ook geen goed idee. In beide gevallen is het risico om krassen te veroorzaken groot.

Keramische Kookplaat schoonmaken met microvezeldoek, keukenpapier en afwasmiddel

Voor het schoonmaken van de keramische kookplaat kun je het beste een
microvezeldoek gebruiken die is nat gemaakt in een afwassopje. Laat voordat je gaat schoonmaken wel eerst de kookplaten afkoelen. Tijdens het koken kunt je met keukenpapier tussen de kookplaten in eventueel het ergste vuil met keukenpapier verwijderen. Maar wees voorzichtig, de kans op brandwonden is vrij groot.

Hoe kun je een erg vieze keramische kookplaat schoonmaken?

Is de kookplaat erg vies dan is nog steeds het dringende advies geen schuurmiddelen en schuursponsjes gebruiken. Deze veroorzaken vrijwel zeker onherstelbare krassen. Het beste kun je eerst de kookplaat laten afkoelen. Dan de vieze plekken reinigen met een microvezeldoek en een zacht schoonmaakmiddel. Daarna gebruik je een schone doek die nat gemaakt is met schoon water om de plak nogmaals te bewerken. Gevolgd door dezelfde handeling maar nu met een schoon en droog doekje.

Bijpassende Informatie en Advies
- Gas Koken of Elektrisch Koken
- Keramisch of Inductie Koken Verschillen


Zoekwoorden: Keramische Kookplaat Schoonmaken Advies Tips en Informatie
________________________________________________________________________________________________