Duurzame Keukenwerkbladen
Waar moet u op letten?

Wanneer u gaat kijken voor een keukenwerkblad of aanrechtblad, dan zult u merken dat u veel keus heeft uit verschillende soorten bladen zijn. Bij de aanschaf kunt u het beste uw keuze maken op basis van de voor- en nadelen van het gebruikte materiaal.

Kijk daarbij vooral naar de slijtvastheid en vocht- en krasbestendigheid. Bedenk daarbij dat een keukenblad met diepe krassen een minder goed hygiënisch is. Ook is het prettig om een onderhoudsvriendelijk aanrechtblad te hebben.

Wat zijn duurzame werkbladen, en wat niet?

De meeste aanrechtbladen zijn van kunststof gemaakt. Kunststof werkbladen hebben echter een betrekkelijk korte levensduur en zijn kwetsbaar aan de randen. Deze werkbladen zijn daardoor niet heel duurzaam.

Naast kunststof ziet u steeds meer natuurstenen werkbladen. Deze keukenbladen zien er mooi uit, maar de winning ervan kost veel energie en bovendien wordt het landschap hierdoor aangetast. Als u een natuurstenen keukenwerkblad wilt, kunt u het best kiezen voor een werkblad van graniet; deze gaat langer mee dan een marmeren werkblad.

De meest duurzame en milieuvriendelijke keukenwerkbladen zijn gemaakt van beton. De betonnen werkbladen gaan lang mee, zijn onderhoudsarm, zeer krasbestendig en vragen vrij weinig productie-energie. Het nadeel is echter dat dergelijke bladen niet bestand zijn tegen vocht, waardoor het werkblad kan verkleuren. Het is daarom verstandig om het beton af te lakken. Met deze extra laklaag heeft u een duurzaam keukenblad!

Aanbiedingen van Keukenwerkbladen

Bent u op zoek naar een mooi en duurzaam keukenwerkblad? Ga niet over een nacht ijs en laat u goed informeren. Vraag een gedetailleerde offerte aan en vergelijk goed de prijs en kwaliteit van het keukenwerkblad. Ook kan het helpen om op zoek te gaan naar controleerbare referenties.


Gerelateerde onderwerpen
- Werkbladen en Aanrechtbladen Overzicht »
- Betonlook Werkblad »

Keukenwerkblad | Keuken | Duurzaam | Milieuvriendelijk