Keukentrends 2015 - Ideeën Tips Voorbeelden en Inspiratie

Wat zijn de Keukentrends voor 2015? Ideeën Tips en Voorbeelden

De keuken speelt een centrale rol in huis. In de woonkeuken wordt een groot gedeelte van de dag wordt doorgebracht. Alleen, of samen met partner en gezin. De grenzen tussen de keuken, eetkamer en woonkamer zijn vervaagd. Comfort, warmte, gekoppeld aan een praktische inrichting is de belangrijkste nieuwe keukentrend. Ben je op zoek naar de actuele keukentrends van dit moment? De redactie heeft er een aantal voor je op een rij gezet. Ideeën, tips, voorbeelden en zelfs inspirerende aanbiedingen vind je op deze pagina.

Een houten keuken brengt sfeer en warmte

Een houten keuken brengt sfeer, warmte en gezelligheid in huis. Je hebt de keuze uit diverse afwerkingen. Houd je van grof en robuust of juist strak en subtiel? Of je nu kiest voor een massief houten keuken, houtfineer of een houtlook van kunststof, alles kan!

TIP: Kies voor een duurzame en groene inrichting van de keuken

Duurzaamheid is een belangrijke keukentrend. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals duurzaam hout, het gebruik van accessoires die de keuken groener maken of door eigen verse kruiden te gebruiken. Natuurlijke elementen geven net dat beetje extra sfeer en warmte aan de keuken. Daarnaast zijn er tegenwoordig diverse energiezuinige apparaten verkrijgbaar, zoals een zuinige vaatwasser of een energievriendelijk fornuis. Een duurzame, groene keuken bespaart niet alleen energie, maar ook je portemonnee.

Zwevende keukenkasten geven een ruimtelijk effect

Zwevende keukenkasten geven een ruimtelijk effect aan de keuken. Door de kasten deels in te bouwen, nemen de kasten weinig ruimte in beslag. Daarnaast geven zwevende keukenkasten een mooi effect. Bijkomend voordeel is dat je goed onder kast kunt schoonmaken.

Pitt Cooking is hot!

Dit is wel een hele coole keukentrend. Bij Pitt Cooking liggen de kookpitten los op het werkblad. Vele soorten werkbladen zijn hiervoor geschikt. Een groot voordeel van Pitt Cooking is dat het gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast geeft het de keuken een bijzondere uitstraling...meer informatie >

Voorbeeld van een nieuwe keukentrend: Lichtbeton in de Keuken

Lichtbeton is een keukentrend die we steeds vaker terugzien bij de keuze voor werkbladen. Lichtbeton is een bijzonder materiaal. Het heeft de eigenschappen van beton, maar is 60% lichter. Lichtbeton geeft de keuken een stoere, strakke en industriële uitstraling en is een materiaal dat gemakkelijk is schoon te maken.

Wat zijn de actuele trends in kleuren voor de keuken?

Warme kleuren zijn de trendkleuren voor de keuken. Denk hierbij aan bruin, sneeuwwit, hout, beton en koper. Maar laat je hierdoor niet te veel leiden. Een andere trend is te kiezen voor een persoonlijke en unieke inrichting van de keuken, waarin je juist jouw persoonlijke smaak en stijl tot uiting laat komen.

TIP: Maak je eigen persoonlijke (vintage) keukenkastjes

Je kunt je keuken er op originele en unieke manier anders laten uitzien zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Dat kun je doen door je keukenkastjes op te knappen. Hiervoor zijn diverse voorbeelden verzameld door de redactie...keukenkastjes opknappen - ideeën en voorbeelden >

Gerelateerde Informatie:
> Keukentrends 2017
> Nieuwe Keukentrends 2017 Overzicht Keukennieuws
> Actuele Badkamertrends
> Actuele Slaapkamertrends
> Actuele Tuintrends

Trefwoorden: Actuele Keukentrends | 2015 | Keuken Inrichten | Ideeën | Inspiratie | Tips | Voorbeelden

________________________________________________________________________________________________