Keukentrends 2017 Ideeën Tips Voorbeelden Informatie
Deze keukentrends 2017 zien we terug!

Het jaar 2017 zit er aan te komen en dat betekent dat er weer nieuwe trends aan zitten te komen, zo ook in de keuken. We hebben de belangrijkste keukentrends 2017 voor je op een rijtje gezet.

Geintegreerde kookplaat (Pittcooking)

De geintegreerde kookplaat, ook wel pittcooking genoemd, is de ideale oplossing voor designliefhebbers. Bij pittcooking worden de kookpitten worden volledige geintegreerd in het werkblad, waardoor je geen apart fornuis of een losse kookplaat meer nodig hebt. Het voordeel is dat je hierdoor je ruimte efficiënter kunt benutten. Pittcooking is er in gas- en inductievorm. Veel mensen kiezen voor pittcooking op gas vanwege de industriële look die je hiermee in je keuken creëert. Ook pittcooking op inductie heeft echter zo zijn voordelen, zo ben je sneller klaar met koken en is het bovendien erg veilig. Er is geen open vlam, waardoor kinderen weinig gevaar lopen.

Minimalisme voor een moderne look

Ook minimalisme is een trend die we in 2017 in veel keukenontwerpen zullen worden doorgevoerd. Eerder verdwenen al de handgrepen en waren greeploze keukens in opkomst, in 2017 gaan we nog een stapje verder. We gaan steeds meer zwevende keukens terug zien. Hierbij raken de keukenblokken de grond niet, waardoor je een ruimtelijk effect creëert. Bovendien zijn de vloeren hierdoor goed schoon te houden.

Gebruik van natuurlijke materialen

Daarnaast gaan we volgend jaar steeds meer natuurlijke materialen terug zien in de keuken, vooral houten materialen maken een comeback. Het gebruik van hout in de keuken zorgt namelijk voor een warme en huiselijke sfeer. Zo wordt een strak keukenblad van composiet steeds vaker gecombineerd met een houten keukenblad. Maar ook subtielere verwerkingen van natuurlijke materialen in de keuken zijn mogelijk, denk bijvoorbeeld aan houten keukendeuren of houten accessoires.

Unieke afzuigkap

Hoewel de traditionele afzuigkap nog steeds populair is, komen er steeds meer stijlvolle varianten op de markt. Een voorbeeld daarvan is de pop-up afzuigkap. Deze is alleen zichtbaar wanneer hij nodig is, en trekt zich helemaal terug in het aanrecht wanneer hij niet wordt gebruikt. Maar er zijn ook steeds meer design afzuigkappen, die bijvoorbeeld een ronde vorm hebben en in diverse kleuren beschikbaar zijn.

Minder contrast tussen binnen en buiten

Tot slot worden de contrasten tussen binnen en buiten kleiner: de tuin wordt betrokken bij het interieur en binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over. Dat kun je realiseren door in je keuken ruimte te maken voor planten. Je kunt bijvoorbeeld kleine potjes met kruidenplanten neerzetten en variatie aanbrengen door te kiezen voor een paar potten met gekleurde bloemen. Ben je bang dat planten in je keuken te veel ruimte innemen op je aanrecht? Kies dan voor een wat grotere plant die je op de grond in een grote pot zet, of kies bijvoorbeeld voor hangplanten.

Ook in 2017 is er dus weer een grote diversiteit aan trends voor in de keuken. Het ideale moment om een nieuwe keuken aan te schaffen, of je keuken eens een nieuwe look te geven.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Pitt Cooking

Zoekwoorden: Keukentrends 2017 | Trends voor de Keuken | Ideeën | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________