Kitwerk
Wat is Kitwerk?

In de volksmond wordt vaak gesproken over ‘Kitwerk’. Maar wat is kitwerk nu eigenlijk? Kitwerk is niets meer en niets minder dan ‘afdichting’ van kieren en spleten.

In de badkamer is het bij bijvoorbeeld erg belangrijk dat kieren en spleten goed afgedicht worden om lekkage te voorkomen. Zo voorkomt u gele vochtplekken en schimmelplekken. Niet alleen het afdichten van uw badkamer is belangrijk, ook het afdichten van kozijnen en ramen is belangrijk om tocht en warmteverlies in uw huis te voorkomen.

Van houten vloeren en tegelvloeren kunt u ook langer plezier hebben wanneer u de naden hiervan goed dicht kit. Vooral bij parketvloeren en houten vloeren kan er vocht tussen de plinten en de vloer komen wanneer u de vloer aan het dweilen bent. Het gevolg van deze vloeren is dat het hout gaat uitzetten en de vloer bol komt te staan.

Kitwerk zelf doen of laten doen?

Kitten lijkt een eenvoudige klus: u haalt een kitsetje bij de klusmarkt, u plakt de randen met tape en u spijt de kieren en naden vol. Een beetje klusser zou dit waarschijnlijk prima zelf kunnen doen. Toch moet u oppassen. De kans op lekkage en slordige naden is groter dan als u het door een vakman laat doen. Bent u bezig met het verbouwen van u badkamer en wilt u een strak kitwerk op de muur? Dan kunt u vast de nodige inspiratie en hulp gebruiken. Woonwebsite.nl helpt u op weg met onderstaande link(s) naar aanbiedingen. Bekijk het aanbod online.

Gerelateerde Informatie
- Voegwerk Meer Informatie »
- Badkamer Verbouwen Meer Informatie »

Kitwerk | Kitten | Badkamer | Verbouwen | Informatie