Klassieke Badkamer Inrichten - Ideeën Tips en Voorbeelden


Ideeën, tips en voorbeelden voor de inrichting van een klassieke badkamer

Heb je een voorliefde voor de tijdloze, klassieke badkamer? Dan is het fijn als je wat inspiratie kan opdoen voor de inrichting van een badkamer in de klassieke stijl. Op deze pagina vind je ideeën, tips en voorbeelden die je hierbij kunnen helpen.

Waaraan kun je de klassieke badkamer herkennen?

De inrichting van de klassieke badkamer kenmerkt zich door ronde en elegante vormen en veel aandacht voor details. Het romantische wordt niet geschuwd en een luxe uitstraling is belangrijk. Zachte kleuren in combinatie mooie dessins en het gebruik van natuurlijke materialen zijn andere aspecten waaraan de de badkamer in klassieke stijl kunt herkennen. Kortom, je streeft naar een sierlijke, nostalgische, chique en warme badkamer. Inspiratie wordt vaak opgedaan door de inrichting van de luxe badkamer in 19e eeuwse hotels in wereldse steden als Parijs en Rome. Hier zag je bijvoorbeeld koperen kranen, badkuipen op pootjes, plafondrozetten en houten badkamermeubels die zorgden voor een zeer luxe en comfortabele uitstraling.

De huidige klassieke badkamer is voorzien van alle gemak

Natuurlijk is het zo dat ook een badkamer in klassieke stijl van alle gemak voorzien kan zijn. Technische innovaties kunnen prima worden geïntegreerd in het het sanitair en kranen. Tenzij je kiest voor echt oud of, wellicht zelfs antiek sanitair. Echter, in nieuw klassiek sanitair, kranen, douches en baden zijn natuurlijk ook water- en energiebesparende functionaliteiten ingebouwd. Zelfs een bubbelbad in een klassiek vormgegeven model behoort tot de mogelijkheden.

Een bad op pootjes als blikvanger in de klassieke badkamer

Een centrale plek wordt ingenomen door een vrijstaand bad op pootjes die als een echte blikvanger fungeert en gecombineerd wordt met een stijlvolle badkraan met bijpassende douchekop. Om in de badkamer tot eenheid te creëren, kies je uiteraard voor wastafels en wastafelkranen in een vergelijkbare sfeer en stijl.

Veel aandacht voor de vloer, wand en verlichting in de klassieke badkamer

Oog voor detail beperkt zich niet tot het sanitair en de kranen. Ook aan de vloer en wand wordt bijzondere aandacht besteed. Luxe en warmte zijn hierbij de kernwoorden. Mooie klassieke natuursteen vloertegels, gelegd in een stijlvol patroon en liefst voorzien van vloerverwarming bieden een goede basis. Voor de wanden kun je bijvoorbeeld kiezen voor klassieke wandtegels waarin op subtiele wijze een randje tegels van een kleiner formaat en een andere kleur is verwerkt. En vergeet ook het plafond niet in een bijpassende kleur te schilderen. Belangrijk zijn ook de lampen en verlichting in de badkamer. Deze zijn sfeerbepalend. Bij het kiezen en het ophangen van de lampen is het goed om zowel te zorgen voor sfeerverlichting als lampen die goed licht bieden bij de wastafel.

Gerelateerde Informatie:
> Badkamerstijlen - Overzicht van Informatie en Voorbeelden
> Wellness Badkamer - Informatie en Voorbeelden
> Baden - Ideeën en Voorbeelden

Trefwoorden: Klassieke Badkamer Inrichten | Advies | Ideeën | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________