Kleur in huis
Kleur in huis

Kleur is van grote invloed op de sfeer, uitstraling en grootte van uw huis. Daarnaast staat kleur voor een stukje persoonlijkheid; het zegt iets over u. Het kiezen van de juiste kleuren is daarom erg belangrijk. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en gaat een interactie aan met de kleur die ernaast gebruikt wordt. Aan de hand van vier woonstijlen geeft Woonwebsite u een aantal handige kleurtips.

Kleur en woonsferen

Er zijn verschillende woonstijlen/sferen te vinden in een interieur:
romantisch, industrieel, modern of landelijk. Met verfkleuren of kleurrijk behang creëert u in no-time een andere sfeer.

Romantisch
Bij romantisch wordt vaak gedacht aan zoete pastelkleuren , zoals roze en paars. Maar ook lichtblauw en mintgroen passen goed bij deze sfeer. Daarnaast kunt u los gaan met dessins; hoe drukker, hoe beter. Denk hierbij aan kleine bloemetjes. Met zowel verf als behang kunt u uit de voeten. Mannen in huis? Door zwart te combineren met zachte pastelkleuren voorkomt u dat het te meisjesachtig wordt.

Industrieel
Bij een industriële sfeer kunt u denken aan kleuren als petrol, kaki, bruin en oranje. Naast kleur speelt materiaalgebruik ook een hoofdrol bij deze stijl. Kies voor de basis koude materialen, zoals staal, ijzer en steen. Combineer dit met warme materialen als leer en hout. Om deze sfeer af te maken, kunt u kiezen voor grafische prints en posters, strakke lijnen en rechte vormen. Een doorleefde vloer past het beste bij deze stijl.

Modern
Een moderne stijl kenmerkt zich door strakke vormen. Kleur speelt een belangrijke rol. In een modern interieur is de basiskleur rustig. Kies daarnaast voor één accentkleur, zoals rood De vloer en wanden blijven voornamelijk wit. Bij een moderne sfeer zit de kleur vooral in de accessoires. Ga voor enkele eyecatchers, zoals een designbank of gekke stoelen. Materialen die u veel terugziet in deze woonstijl zijn kunststof, glas rvs en leer. Een hoogglans witte vloer doet het altijd goed binnen deze stijl. Een vloerkleed zorgt voor een extra warme sfeer.

Landelijk
Bij een landelijke sfeer kunt u denken aan hout en aardetinten. Voor de basis kunt u gebruik maken van wit, grijs, beige en bruin gecombineerd met accentkleuren als zwart, groen, rood en blauw. Kies binnen deze stijl voor matte verf. Behang past ook goed binnen de landelijke stijl. Kies dan wel voor basickleuren. Wat betreft het patroon past een bladmotief of vogeldessin goed. Combineer het geheel verder met (sloop) hout. Landelijk staat voor stoer, robuust en natuurlijke kleuren en materialen.

Gerelateerde Informatie
- Kleur in huis aanbiedingen »
- Woonstijlen overzicht »
- Thema's kinderkamer »

Zoekwoorden: Kleur in Huis Advies Ideeën Informatie Tips Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________