Lekkage vakkundig laten verhelpen
Heb jij onlangs een natte plek op een plafond of muur in huis ontdekt? Dan kun je ervanuit gaan dat je te maken hebt met een lekkage. Zolang het water niet daadwerkelijk je woning instroomt, lijkt de lekkage wellicht niet zo ernstig. Toch is het verstandig om een lekkage groot of klein altijd serieus te nemen. Een lekkage kan namelijk binnen korte tijd veel schade aanrichten. Laat een lekkage daarom altijd snel en vakkundig verhelpen.

Zo beperk je de schade

Zodra je een lekkage in je woning ontdekt, is het verstandig om een lekkagespecialist in te schakelen. Spuit het water daadwerkelijk je woonkamer in vanwege een gesprongen waterleiding? Dan is het raadzaam om eerst wat maatregelen te treffen voordat je de lekkagespecialist belt. Een professionele lekkagespecialist zal altijd zo snel mogelijk ter plaatse komen. Toch kan er in een korte tijd al grote schade ontstaan bij een lekkage. Draai daarom altijd direct de hoofdkraan dicht en plaats waar nodig een emmer of zeil. Uiteraard is het daarnaast ook belangrijk om meubels in de buurt van de lekkage weg te halen. Heb je dit allemaal gedaan? Dan is het tijd om de lekkagespecialist in te schakelen voor professionele hulp.

Lekkage door een kapot dak

Lekkages kunnen op verschillende plekken in huis ontstaan. Vaak denkt men bij het woord lekkage aan een gesprongen waterleiding. Maar een lekkage hoeft niet altijd verband te houden met een waterleiding. Er kan namelijk ook sprake zijn van een lekkage door een kapot dak. Is bijvoorbeeld de dakbedekking van jouw woning versleten? En sijpelt er na een hevige regenbui water jouw woning binnen? Dan is de lekkage het gevolg van een defect aan het dak. De lekkage heeft dan niets met een waterleiding te maken. Het regelmatig controleren van jouw dak is met het oog op lekkages raadzaam. Hierdoor kun je eventuele defecten tijdig opsporen en zo lekkages voorkomen.

Hoe kan een lekkage ontstaan?

Een lekkage kan op allerlei plekken in huis ontstaan. Van een defect aan het dak tot een gesprongen waterleiding. Het is allemaal mogelijk. Maar ook achterstallig onderhoud in bijvoorbeeld de badkamer kan de oorzaak van een lekkage zijn. Lekkages die het gevolg zijn van achterstallig onderhoud kunnen voorkomen worden. Hoe je dat doet? Door simpelweg achterstallig onderhoud te voorkomen. Controleer regelmatig je dak op eventuele defecten. En zorg ook in de badkamer voor het benodigde onderhoud. Je moet hierbij denken aan het schoonmaken van het doucheputje en het bijwerken van de kitranden. Met deze relatief simpele handelingen kun je een lekkage voorkomen.

________________________________________________________________________________________________

Bijpassende tips en informatie
Bouwen en verbouwen

________________________________________________________________________________________________