Leuke dingen om te doen in huis op een vrije dag
Nog heel even en dan is het weer zomer! Dat betekent voor de meeste mensen dat ze ook veel meer vrije tijd om handen hebben. Misschien zelfs wel een week vrij van het werk. Dat betekent niet alleen lekker ontspannen en uitslapen, maar ook dat er tijd is om dingen in het huis te doen.

Ben jij echter het type dat nooit echt stil kan zitten? Iemand die altijd in de weer is en na één dag nietsdoen al helemaal gespannen raakt? Dan ben je zeker niet de enige. Daarom is het goed om nu alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Want er zijn genoeg dingen die je thuis kunt ondernemen. Vervelen is op een vrije dag echt niet nodig. In dit artikel geven we de nodige inspiratie.

Opruimen en vernieuwen

Er zijn vast wel klusjes in huis waar je anders nooit de tijd (of zin) voor kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van de kledingkast, de zolder of de schuur. Hier wordt het al snel een enorme rommel, maar van opruimen komt het maar niet. Hier kan je je vrije dagen natuurlijk prima voor gebruiken. Misschien eerst met tegenzin, maar je zult merken dat het je uiteindelijk heel veel voldoening zal geven.

Je kunt ook denken aan het vernieuwen van bepaalde dingen in huis. Geef de woonkamer bijvoorbeeld eens een nieuw likje verf. Dat doet direct wonderen voor de sfeer in huis. Of plaats overal led lampen in plaats van conventionele verlichting. Zo draag je bij aan een duurzamere woning én geniet je van een lagere energierekening. Dit zijn allemaal dingen om het wooncomfort te verhogen en er echt een productieve dag van te maken.

Spreek af met mensen die je anders nooit ziet

Bijna iedereen kent wel een vriend of vriendin waar ze veel te weinig mee doen. Als je elkaar ziet, voelt het weer als vanouds. Het praten gaat makkelijk en jullie hebben veel lol. Tussendoor wordt er nog redelijk vaak een berichtje over en weer gestuurd, maar van afspreken komt het nauwelijks. Er gaan soms echt maanden overheen voordat je elkaar weer ziet. Herkenbaar?

Gebruik dan deze dagen om met mensen af te spreken die je anders nooit ziet. Blijkbaar heb je nu tijd over. Waarom bel je deze dierbare personen dan niet op om iets af te spreken?

Ga in de tuin aan de slag

Zeker nu de zomer weer in zicht is, is het heerlijk om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Deze helemaal gereed te maken voor de komende mooie dagen. Breng een bezoekje aan het tuincentrum en haal weer eens wat nieuwe bloemen, veeg de straat aan, pluk onkruid, verwijder groene aanslag en maak de tuinset weer klaar voor gebruik. Het is even een enorme klus, maar - eenmaal gedaan - hier heb je ook heel veel profijt van. Heerlijk die vrije, productieve dagen!

Bijpassende tips en ideeën
- Klussen en verbouwen

________________________________________________________________________________________________