Met deze tips creëer je een gezellige eetkamer
De eetkamer of eethoek wordt toch vaak gezien als het hart van het huis, hier komen familie en vrienden samen om te genieten van lekker eten, gezellige gesprekken en het spelen van spelletjes. Maar hoe kun je van deze ruimte echt een gezellige plek maken? In deze blog delen we inspirerende ideeën en praktische tips om jouw eetkamer om te toveren tot een gezellige plek waar iedereen graag samenkomt.

Kleur in de eetkamer

Het gebruik van kleur kan veel doen voor de sfeer in de eetkamer. Kies voor warme en natuurlijke tinten voor op de muur zoals brick, oker en groen voor een gezellige en warme uitstraling. Om te zorgen dat de eethoek ook rustig blijft kun je deze tinten goed combineren met rustige kleuren zoals wit en beige. Het kan leuk zijn om één muur in een opvallende kleur te verven, ook kun je leuke patronen verven op de muur voor een verrassend en speels effect.

Kies voor mooie verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van een gezellige sfeer in de eetkamer. Daarnaast is het natuurlijk ook praktisch om een goede lamp boven de eettafel te hangen, zodat je tijdens de donkere uren ook wat kunt zien. Kies wel voor een warme kleur licht voor een gezellige sfeer en maak eventueel gebruik van een dimmer. Er zijn veel verschillende soorten lampen in diverse stijlen, zo ook bij de Lampenfabriek. Kies voor een plafondlamp industrieel voor een stoere en trendy uitstraling of koop een hanglamp van rotan voor een meer warme en natuurlijke uitstraling. Ook kun je gebruik van mooie wandlampen aan de muur, ook dit voegt iets extra’s toe aan de eetkamer.

Plaats een vloerkleed onder de eettafel

Een eetkamer of eethoek met een kleed onder de eettafel ziet er meteen een stuk knusser uit, het geeft letterlijk en figuurlijk meer warmte. Kies voor een vloerkleed met een patroon of mooie kleur die past bij de rest van de inrichting. Voor de praktische kant kun je het beste kiezen voor een vloerkleed met een lage pool en een niet te lichte kleur, vooral als je kleine kinderen in huis hebt.

Maak gebruik van accessoires

Maak tot slot ook gebruik van accessoires om de uitstraling van je eetkamer helemaal compleet te maken. Accessoires kunnen een eetkamer direct een persoonlijke en stijlvolle touch geven. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met bloemen, een dienblad met mooie kaarsen of een prachtige kleurrijke tafelloper. Vergeet ook niet de muren, en kies voor mooie wanddecoratie om het geheel af te maken. Ga voor een mooie poster in een lijst, creëer een ‘gallery wall’ met je mooiste foto’s voor een persoonlijke touch, of maak gebruik van mooie wandplanken met daarop verschillende accessoires. Kies vooral voor accessoires die passen bij de rest van je interieur en zorg ervoor dat ze echt iets toevoegen aan de ruimte. Wil je nog wat meer levendigheid toevoegen, zet dan nog een grote groene plant in een mooie pot of mand de buurt van de eettafel.

Met deze ideeën en tips kun je jouw eetkamer in een handomdraai omtoveren tot een gezellige en uitnodigende ruimte, een plek waar iedereen graag samenkomt!

Bijpassende tips en informatie
- Kamers inrichten

________________________________________________________________________________________________