Duurzaam Verbouwen


Woning verbouwen

Wilt u uw woning verbouwen? U dient dan op heel veel dingen te letten, waaronder op de indeling en de gas- en wateraansluitingen. Voor het totaalplaatje kan het daarnaast heel mooi zijn om ook de kozijnen te vervangen. Deze zijn immers heel bepalend voor de uitstraling van uw woning.

Kunststof kozijnen

U kunt het best kiezen voor een kozijn dat een lange levensduur heeft. Kunststof kozijnen hebben vrijwel geen onderhoud nodig en isoleren goed. Ook houten kozijnen isoleren voldoende, maar deze dienen wel na een aantal jaren opnieuw geschilderd te worden.

Als u kiest voor een kozijn met goede eigenschappen, kunt rekenen op een lange levensduur. Het is verstandig om daarom bij de aanschaf van nieuwe keukenkozijnen te letten op de diverse keurmerken. Een lange levensduur is bovendien niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Als u aluminium kozijnen wilt laten plaatsen, is het belangrijk om de isolatiewaarde in de gaten te houden. Met behulp van een goed isolerend kozijn kunt u flink wat energie besparen!

Bron: Milieu Centraal

Informatie

Voor meer informatie over kunststof kozijnen, kunt u de website van Milieu Centraal bezoeken.