Joan Miró Kamer - Ideeën Tips en MeubelsWie was Joan Miró en waarom kan hij inspirerend zijn?

Joan Miró was naast Picasso en Salvador Dali de beroemdste en meest invloedrijke Spaanse schilder en beeldend kunstenaar uit de vorige eeuw. Naast schilder was hij beeldhouwer, graficus en maakte hij keramiek. Alhoewel hij wordt gezien als een belangrijke surrealist, heeft hij zich in de loop van zijn lange leven, hij werd 90 jaar oud, met allerlei verschillende technieken en stromingen binnen de beeldende kunst bezig gehouden. Joan Miró (1893-1983) heeft ook zeer veel latere schilders beïnvloed. Deze invloed is bijvoorbeeld heel goed terug te zien in het werk van veel van de Cobra-kunstenaars uit het midden van de vorige eeuw. Andersom heeft Joan Miró contact gezocht met jongere kunstenaars waardoor hij zich ook weer liet beïnvloeden.

Expressief kleurgebruik een inspiratie voor de inrichting van de kamer

Alhoewel lang niet al het werk van Joan Miró zich kenmerkt door expressief kleurgebruik, is dit toch vaak waaraan de schilder herkend wordt. Hij heeft ook werk gemaakt dat veel soberder is in kleurgebruik. Bijna al zijn werk is wel expressief en avontuurlijk van aard en enigszins geheimzinnig. Als je zelf op zoek bent naar leuke ideeën en tips om eens wat anders te doen met je woonkamer of slaapkamer, zou je het werk van Miró als inspiratie kunnen nemen. Aangezien de aanschaf van een echte Miró slechts voor weinigen is weggelegd, zou je ervoor kunnen kiezen om een reproductie als uitgangspunt te nemen. Maar dit is zelfs niet noodzakelijk. Alleen al het kleurgebruik en de contrasten die in een schilderij zitten, kun je zelf als uitgangspunt nemen voor het inrichten van de kamer. Leuk is ook dat kinderen het werk van Joan Miró vaak met veel enthousiasme ontdekken. Ze gebruiken het als inspiratie om zelf te gaan tekenen.

Joan Miró decoratie voor de woonkamer en slaapkamer

Als je het jezelf echt gemakkelijk wil maken dan heb je bij Joan Miró een aantal kant-en-klare mogelijkheden. De Spaanse kunstenaar is zodanig bekend en populair dat er heel wat decoractie, serviesgoed en, uiteraard, reproducties te koop zijn. Die kun je gebruiken om op een gemakkelijke manier al wat accenten te geven aan de woonkamer of slaapkamer in Miró stijl.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Kamers Inrichten - Overzicht Ideeën en Tips >
- Spaanse Schilders >

Zoekwoorden: Miró Kamer Woonkamer Geïnspireerd door Joan Miró Ideeën Advies Voorbeelden Tips
________________________________________________________________________________________________