Muggen Bestrijden in Huis Tips Advies en Informatie


Hoe muggen bestrijden in huis? Tips Advies en Informatie

Muggen Bestrijden in Huis Tips Advies en Informatie. Muggen in huis zijn vervelend en hinderlijk. Naast het geluid dat muggen maken en de jeuk die muggenbeten veroorzaken zijn sommige muggensoorten overbrengers van vervelende ziektes. In Nederland komt dit laatste nog niet heel veel voor. Maar met de komst van het Zikavirus in Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied, waaronder Suriname, kan dit ook in Nederland het geval worden, Dus het muggen bestrijden in huis is geen overbodige luxe. Maar hoe kun je nu het best muggen bestrijden in huis. Op deze pagina zijn tips, advies en informatie opgenomen hoe je het beste muggen in huis kunt bestrijden.

Hoe kun je zelf muggen bestrijden in huis en voorkomen?

In Nederland zijn ongeveer zo'n 25 verschillende soorten muggen actief. Wereldwijd zijn er trouwens zo'n 3000 muggen bekend. De mug waarvan wij zelf het meest overlast hebben in huis is de zogenaamde culex pipiens. Om overlast van muggen te voorkomen kun je het beste beginnen met preventie. Dat wil zeggen voorkomen dat je last krijgt van muggen in huis. Het tweede wat je kunt doen is te voorkomen dat muggen je huis binnenkomen. De derde soort van bescherming is te voorkomen dat je last van muggen hebt tijdens de slaap. Mocht dit nog onvoldoende helpen dan kun je ervoor zorgen dat muggen je minder aantrekkelijk vinden om te bloed te zuigen. En mocht dit allemaal niet lukken dan kun je nog overwegen om de muggen in huis te laten verdelgen.

Stappen die je kunt zetten om muggen te bestrijden en voorkomen in huis
 • Zorg voor preventie. Neem maatregelen om muggen geen kans te geven zich voort te planten.
 • Hou muggen buiten het huis met goede horren voor de ramen en deuren.
 • Laat je kinderen en eventueel je zelf slapen onder een klamboe.
 • Smeer je kinderen en je zelf in met muggen werende middelen.
 • Mocht dit allemaal geen baat hebben en de muggenoverlast groot zijn, laat dan de muggen verdelgen door een professioneel bedrijf.
Muggen voorkomen in huis is natuurlijk de beste stap

Als je ervoor zorgt dat er geen muggen in huis kunnen komen dan hoef je uiteraard amper muggen te bestrijden.

Zorg ervoor dat muggen zich niet kunnen voortplanten
Muggen planten zich voort in stilstaand water. Ze leggen in stilstaand water en die komen hierin tot ontwikkeling. Als je dus bronnen van stilstaand water weet te voorkomen dan maak je het huis, tuin en balkon heel wat minder aantrekkelijk voor muggen.
 • Controleer of je geen potten en bakken met planten hebt waarin stilstaand water staat.
 • Zorg ervoor dat het water in de dakgoot goed gereinigd is en dat het water goed kan weglopen.
 • Kijk goed of er geen stilstaand water blijft staan in decoratie in de tuin of op het balkon.
 • Controleer na regenbuien of er water blijft staan.
Plaats goede horren waarmee je muggen buitenshuis houdt

Goede preventie kan een flink deel van muggenoverlast voorkomen. Maar helemaal voorkomen is vaak lastig. Zeker omdat je vaak geen invloed hebt op de maatregelen die de buren nemen. Daarom is een tweede stap die je kunt nemen om muggen te bestrijden het plaatsen van goede horen voor deuren en ramen die open kunnen. Hiermee kun je al een flink gedeelte van de vervelende muggen buitenshuis houden.

Waarom steken muggen en wie kiezen ze uit?Gebruik een klamboe om onder te slapen

Een volgende stap die je kunt zetten is om te gaan slapen onder een klamboe te gaan slapen. Inmiddels zijn er heel wat verschillende soorten klamboes verkrijgbaar. En toepasbaar van wiegje tot tweepersoonsbed. Vaak heeft een klamboe ook een decoratieve waarde en kan sfeer toevoegen aan de kamer waar deze gebruikt wordt.

Je kunt ook muggen werende middelen gebruiken

Je kun jezelf uiteraard ook insmeren met een muggen werend middel. Alleen is het advies om dit toch zo min mogelijk te doen. Het gaat uiteindelijk toch om chemische middelen. Er zijn drie middelen bekend waarvan de werking bewezen is.
 • DEET. Het werkende bestanddeel ervan is N.N-diethyl-metatoluamide. Het is te koop in verschillende concentraties.
 • Citriodiol, andere naam is PMD wordt gewonnen uit citroeneucalyptusolie. Het heeft een iets minder langere werking als DEET.
 • Icaridin (ook bekend als Picaridin of Saltidin). Dit middel is in Nederland inmiddels verboden en wordt als ongezond beschouwd.
Muggen professioneel laten bestrijden

Het je heel veel last van muggen en kun je de bron of oorzaak ervan niet vinden dan kun je overwegen om een profesioneel bedrijf in te schakelen om de muggen te laten bestrijden. Realiseer je wel dat als je de bron van de muggen niet aanpakt deze verdelging slechts een tijdelijke oplossing kan betekenen. Dus overleg goed met het bedrijf wat ze gaan doen en hoe ze het gaan aanpakken voordat je een opdracht geeft.

Bijpassende Informatie en Advies
- Muggen in de Winter
> Ongedierte Overzicht Informatie

Zoekwoorden: Muggen Bestrijden in Huis Tips Advies Informatie Preventie Voorkomen
________________________________________________________________________________________________