Muurverf aanbieding en informatie
Wat is muurverf en hoe kun je het beste jouw muren verven?

Muurverf Aanbieding Informatie Muur Verven. Een muur verven hoeft niet moeilijk te zijn. Meestal hebben muren een oppervlakte van steen, pleisterwerk of behang. Om deze oppervlakte een goed dragende en te reinigen nieuwe verflaag te geven, kun je het beste latexverf of mineraalverf gebruiken. In sommige situaties kan ook witkalk nog een oplossing bieden.

Voordat je aan de slag gaat, is het van groot belang om de ondergrond goed schoon te maken en van vuil en vet te ontdoen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de verf niet goed hecht. Ook mag het oude pleisterwerk of oude behang niet bladderen of loszitten. Er is muurverf verkrijgbaar voor toepassingen binnen en buiten. Als je rechtstreeks op een betonnen muur wilt gaan verven dan kun je het beste speciale betonverf gebruiken.
Welke soorten muurverf zijn er?

Er zijn verschillende soorten muurverf die je kunt gebruiken. Maar in de meeste gevallen wordt latexverf gebruikt om de muur te bestrijken. Zeker als je over behang wilt verver. Is er sprake van een andere wandbekleding zoals bijvoorbeeld hout dan kun je beter een andere soort muurverf gebruiken.

Latexverf de meest gebruikte soort muurverf

In de meeste gevallen is latexverf de beste oplossing. Dit is een zogenaamde waterverdunbare emulsieverf zonder oplosmiddelen. Het is dus een verfsoort op waterbasis die vrijwel geen belasting geeft voor het milieu. Latexverf bevat een bepaald soort conserveermiddel om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen. (De verf is in verschillende prijsklassen en kwaliteiten verkrijgbaar). Het verschil tussen de prijzen en prestaties van de verschillende verfmerken is groot. Als u de prijs vergelijkt, moet u letten op het aantal m² dat wordt gedekt en niet op de inhoud (liters) van de bus. Duurdere verfsoorten dekken vaak beter, waardoor u minder lagen hoeft te schilderen. Muurverf is tegenwoordig trouwens in vrijwel elke gewenste kleur leverbaar. Om een voorbeeld te geven: Sigma verf biedt een zeer ruim assortiment en grote keuze aan kleuren. Bovendien niet alleen muurverf maar ook een groot aantal andere verfsoorten.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen

- Verfsoorten