Nieuwe keuken? Dit zijn handige gadgets om te overwegen
Als je dan toch besluit om voor een nieuw keuken te kiezen, dan wil je die keuken natuurlijk ook uitrusten met de handigste gadgets en musthaves. Behalve de beste inbouwapparatuur en natuurlijk een koelkast met een ijsmachine, is een kokend waterkraan zo’n gadget die in geen enkele nieuwe keuken mag ontbreken natuurlijk.

Zeker als je voor een Unito kraan kiest

Met een kokend waterkraan haal je echt iets bijzonders in de keuken en dus in jouw huis. Behalve gewoon warm en koud water, is deze kraan in staat om jou ook meteen kokend water te geven. Daarmee is er in de nieuwe keuken geen plaats meer nodig voor de fluitketel, de waterkoker en het pannetje met water. Het kan gewoon veel gemakkelijker, helemaal als je voor een Unito kraan kiest.

Kokend water is meteen voor jou beschikbaar

Het kokend water is meteen voor jou beschikbaar. Dit vanwege de aanwezigheid van een boilerkast. Deze boiler bevindt zich recht onder het aanrecht, in het aanrechtkastje dus. Op hoeveel kokend water je kunt rekenen is sterk afhankelijk van de grootte van het reservoir. Je hebt wat dat betreft zelf veel te kiezen. Het water in het reservoir in het aanrechtkastje wordt onder zeer hoge druk opgewarmd tot 110 graden Celsius. Er wordt gewerkt met hoge druk, om zo te voorkomen dat het water in stoom zal veranderen. Water dat onder hoge druk staat, heeft namelijk een behoorlijk hoger kookpunt. Ook snelkookpannen maken gebruik van dit technische trucje overigens.

Het reservoir is erg goed geïsoleerd en levert je meteen water van 100 graden Celsius

Het reservoir is uitermate goed geïsoleerd. De warmte kan zo geen kant op en zo is maar weinig energie nodig om zo de temperatuur steeds te kunnen waarborgen. Het reservoir werkt simpel, gewoon met een stekker in het stopcontact. Zo houd je het water steeds gemakkelijk warm dus. Doe je de kraan open, dan stroomt dit water naar de uitloop. Op dat moment koelt het ietsje af, zodat precies het kookpunt naar buiten en uit de kraan komt. En dus is het gedaan met de waterkoker en het steelpannetje met water. Je maakt het jezelf gemakkelijk door te kiezen voor een kokend waterkraan. En een dergelijke kraan misstaat in geen enkele nieuwe en moderne keuken. Sterker nog; het is dé gadget bij uitstek om een plaats te geven in jouw nieuwe en moderne keuken.

________________________________________________________________________________________________