Parketschuurmachine Gebruiken


Hoe moet je een parketschuurmachine gebruiken?

Als je zelf je parket of houten vloer wilt gaan schuren, is een parketschuurmachine onmisbaar. Echter dit is wel een machine waar je goed mee om moet kunnen gaan. Als je dit namelijk niet doet dan is de kans groot dat je meer schade aan dan dat je verhelpt. Parket en een houten vloer zijn namelijk kwetsbaar en het schuren ervan is een klus die je met beleid moet doen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je de parketschuurmachine gaat gebruiken...parketschuurmachine huren prijs en informatie >

Parket Schuren met de parketschuurmachine in drie stappen

Parket en een houten vloer schuur je in drie stappen met een parketschuurmachine. Onderstaand advies, informatie en tips geven aan hoe je deze klus het beste aanpakt.

De eerste schuurbeurt met het grofste schuurlinnen onder de parketschuurmachine

Nadat je het parket of de houten vloer hebt gecontroleerd op uitstekende en losse spijkers en indien noodzakelijk nieuwe spijkers hebt aangebracht kun je beginnen met schuren. Doe een grof schuurlint om de parketschuurmachine. Dit is de schuurbeurt waarmee je de bovenste lak- of olielaag van het parket verwijdert. Je doet dit door de parketschuurmachine in een hoek van 45 graden ten opzichte van de planken te bewegen in steeds dezelfde richting. En dit doe je tot het hele parket gedaan is. Til aan het einde van elke schuurbaan het schurende deel van de parketschuurmachine op. Als je dit niet doet loop je de kans dat je aan het einde van de baan te diep in het parket schuurt waardoor het te dun of ongelijk wordt.

ADVIES: Gebruik voor de hoeken en randen van het parket een kantschuurmachine
De hoeken en randen van het parket kun je niet goed bereiken, Om daar ook het parket goed te kunnen schuren gebruik je een kanschuurmachine. Ook hiermee behandel je het parket of de houten vloer drie keer.

Bij de tweede schuurbeurt gebruik je het schuurlint van de middelste grofheid

Voor de tweede schuurbeurt heb je het middelgrove schuurlint nodig op de parkerschuurmachine. Je schuurt hiermee de houten vloer in de lengterichting van de planken. Ook hiervoor geldt elke keer aan het einde van de schuurbaan, het schuurvlak optillen.

De derde en laatste schuurbeurt doe je met het fijnste schuurlint op de parkerschuurmachine

Voor de laatste schuurbeurt breng je het fijnste schuurlint aan onder de parketschuurmachine. De behandeling doe je verder op precies dezelfde wijze als bij de tweede schuurbeurt.

Parket of houten vloer laten schuren

Het schuren van een houten vloer of parket is best een lastige klus. Je moet heel zeker van je eigen vakkundigheid zijn om dit zelf te willen doen. Bij twijfel kun je dit beter door een vakkundige parketschuurder laten doen. Bijkomstig voordeel is dat je dan ook geen parketschuurmachine en kantschuurmachine hoeft te huren. Via de link kun je gratis en vrijblijvend een prijsopgave aanvragen voor het schuren van parket of houten vloer. Zo krijg je een goed idee van de kosten...prijsopgave voor het schuren parket of een houten vloer aanvragen >

Gerelateerde Informatie:
> Parketschuurmachine Huren - Prijs en Informatie
> Houten Vloer Zelf Schuren
> Vloer Schoonmaken - Advies en Tips

Trefwoorden: Parketschuurmachine Gebruiken | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________