Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips en InformatieEen vies plafond! Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips en Informatie

Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips en Informatie. Op het plafond komt in de loop der tijd steeds meer vuil te zitten. Denk aan nicotine, roet of zelfs schimmel. Door al deze viezigheid gaat het plafond of zelfs de hele kamer er smoezelig uit zien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je plafond te opnieuw te verven, maar het schoonmaken van het plafond is vaak gemakkelijker en sneller gedaan!

Hoe kun je het het beste een plafond schoonmaken en reinigen?

Er zijn meerdere methodes en manieren om het plafond schoon te maken en te reinigen. Afhankelijk van het soort vuil of aanslag en de verf of andere laag die op het plafond is aangebracht, hebben ze meer of minder kans van slagen.

Let op: onderstaande tips en advies geven geen 100 % zekerheid. Het kan zijn dat ze de verf aantasten en dat je het plafond alsnog moet witten.

Wat kun je doen als je plafond slechts een beetje vies is?

Met lauwwarm water waarin wat soda is opgelost, kun je een niet al te vuil plafond reinigen. Het beste kan er gebruik gemaakt worden van een natuurspons. Zorg er wel voor dat je de spons niet drijfnat maakt, anders loop je kans dat je meer kwaad dan goed doet omdat de verflaag van het plafond gaat losweken. Nog handiger is misschien wel om gebruik te maken van een swiffer of ander schoonmaaksysteem met een lange steel. Vergeet trouwens niet de kwetsbare meubelen en vloerbedekking af te dekken. Met onderstaande methode haal je vooral stof, spinrag en ander, loszittend vuil, van het plafond.
  • Dek de meubels en vloerbedekking in de kamer waar je het plafond gaat reinigen af of schuif ze aan de kant.
  • Zorg voor een emmer, schone spons of swiffer, soda, een trapje en wat schoonmaakdoekjes.
  • Stofzuig voordat je met de spons aan de slag gaat het plafond voorzichtig af. Kijk uit dat je er geen beschadigingen in maakt.
  • Vul je emmer met lauwwarm water en voeg hier een beetje soda aan toe en zet het trapje stevig neer op de plek waar je het plafond wilt schoonmaken.
  • Doop de spons in de emmer met lauwwarm water en knijp goed uit of mak de swifferdoek vochtig. De spons moet niet druipen van het water.
  • Dep de vieze plekken af met de spons. Lichtjes wrijven mag. Maar ga niet boenen want dan haal je de verflaag van het plafond.
  • Laat opdrogen en haal er een schone droge doek overheen om het laatste vuil weg te halen.
  • Is het plafond nog steeds vies dan moet je een andere methode toepassen.
TIP: Gebruik een swiffer om je plafond schoon te maken

In plaats van een stofzuiger of spons, kun je nog beter een swiffer of ander systeem gebruiken om je plafond schoon te maken. Omdat deze een lange steel heeft, heb je geen trapje nodig en de kans op schade is ook kleiner. En het zal waarschijnlijk wat minder tijd kosten. Ook heb je verschillende soorten doekjes die je kunt gebruiken. Dit kun je ook ook gebruiken om je plafond wekelijks te reinigen. Het enige nadeel is dat het wat duurder is dan een spons.

Hoe kun je schimmel- of weerplekken verwijderen en bestrijden?

Bevinden zich op het plafond kleine schimmel- of weervlekken dan kun je een klein (ongeveer 5 %) scheutje bleekwater of chloorbleekmiddel aan een emmer water toevoegen. Hiermee de vlekken voorzichtig deppen en kort in laten werken, vervolgens naspoelen met koud water...schimmel plafond badkamer bestrijden - advies en tips

NOOIT DOEN!: Sla niet zomaar muggen of insecten dood tegen het plafond. De bloedvlekken krijg je er bijna niet af
Vooral bloedvlekken zijn lastig te verwijderen. Dus zomaar een mug of ander insect doodslaan tegen het plafond of de muur is niet verstandig. Zeker omdat een plafond vrijwel altijd heel licht van kleur is vallen de doodgeslagen insecten en bloedsporen die ze achter laten des te meer op.

Hoe kun je nicotine en rookaanslag van het plafond verwijderen?

Roken zorgt al snel voor een minder wit plafond. Je kunt proberen nicotine aanslag te verwijderen met water waarin ammonia is opgelost. Echter, de ervaring leert dat nicotine aanslag zeer hardnekkige vlekken veroorzaakt. In de meeste gevallen zal het het opnieuw verven van het plafond de enige oplossing zijn. Gebruik hiervoor verf die goed dekkend is omdat je andere de kans loopt het plafond meerdere malen te moeten witten. Een alternatief is nog wel om de nicotine aanslag door een professioneel bedrijf te laten verwijderen. Onderstaande video laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Nicotine aanslag professioneel van het plafond verwijderen - Instructie videoBijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Plafond Spuiten >
- Plafond Informatie Overzicht >
- Plafond Verven >
- Schoonmaaktips Overzicht >
- Steigervoorweinig.nl >

Zoekwoorden: Plafond Schoonmaken Reinigen Advies Tips Informatie Voorbeelden
_________________________________________________________________________________________________