Plafond Verven Tips Advies en Stappenplan

Zelf uw plafond verven: Advies en Tips

Plafond Verven Tips Advies en Stappenplan. Het verven van een plafond is voor de meeste mensen niet de leukste klus om uit te voeren. Zeker niet als het niet helemaal goed gebeurt en het resultaat te wensen overlaat. Om u toch wat meer zekerheid te bieden als u zelf uw plafond gaat verven, heeft woonwebsite onderstaand stappenplan gemaakt dat u als leidraad voor deze klus kunt gebruiken.

Stappenplan Zelf Plafond Verven


Plafond Verven en Schilderen - De voorbereiding


Stap 1. Het te verven plafond opmeten. Het is belangrijk voor de hoeveelheid verf die je moet kopen om goed de afmetingen van het plafond op te meten. Als je aan de slag gaat en je hebt te weinig verf dan is dat heel vervelend. Als je wat te veel verf koopt, kun je de verf meestal terugbrengen, ten minste als de verpakking nog niet is opgemaakt.

Stap 2. Bepaal de staat van het plafond (beschadigingen en rookaanslag). Het is van belang om goed te weten hoe vuil en vies het plafond is. Als de ondergrond niet schoon genoegd is, hecht de verf slecht, met alle consequenties van dien en je wil ook weten hoeveel werk het is om het plafond schoon te maken, zodat je alles goed kunt plannen.

Stap 3. Kies de verf voor het plafond uit. Er is een ruime variëteit aan kleuren. Het is dus van belang om de exacte code van de verf te weten als je later nog meer wilt schilderen in dezelfde kleur.

Stap 4. Zorg voor de nodige kwasten, bakken, rollers, afdekmateriaal en hulpmiddelen. Laat je eventueel adviseren in de betere doe-hel-zelf zaak. Wat je werk enorm kan helpen is om goede rolsteigers te kopen of te huren.

Stap 5. Verwijder kwetsbare meubels, vloerbedekking en wanddecoratie. En dek zaken die niet verwijderd kunnen worden goed af. Zorg er ook voor dat je overal bij kunt komen.
Stap 6. Verwijder (plafond)lampen, gordijnen en lamellen. Zorg ervoor dat je alle ophangmaterialen goed bewaard en weet hoe je alles weer goed kunt ophangen.

Stap 7. Dek de overgebleven meubelen, vloer en kozijnen af. Indien nodig randen goed afplakken.

Stap 8. Bepaald de verfroute en zorg voor zo min mogelijk opstakels

Plafond Verven - De uitvoering van de verfwerkzaamheden


Stap 9. Ontvet en reinig het plafond goed. Dit is een werk dat goed en zorgvuldig gedaan moet worden. Wat je te allen tijde wilt voorkomen is dat de verf niet goed hecht...plafond schoonmaken >

Stap 10. Herstel scheuren en plamuur gaatjes dicht. Zorg ervoor dat alle plamuur andere materialen goed gedroogd en vlak zijn voor je gaat schilderen.

Stap 11. Behandel roet- en vochtplekken en een zuigende ondergrond zodat je ook hier zeker weet dat de plafondverf goed hecht.

Stap 12. Plak de muren langs het plafond af als deze niet geschilder worden.

Stap 13. Nu kun je het plafond gaan verven in banen. Liefst bij goed daglicht zodat je kunt zien wat je doet.

Stap 14. Als je klaar bent schilderen dan direct het tape na het schilderwerk verwijderen en ventileer de ruimte zodat het plafond goed droogt en de verflucht verdwijnt.

Stap 15. Verfspullen schoonmaken en opruimen. Als je dit direct na het schilderen doet dan kun de verfspullen en kwasten meerdere keren gebruiken.

Plafond verven door een professionele schilder

Het plafond verven is een vrij zware klus die ook wel wat vakkundigheid en handigheid vergt. Het is heel goed voor te stellen dat je dit niet zelf wilt doen. Je kunt hiervoor uiteraard een professioneel schildersbedrijf inhuren. Zorg er altijd voor dat je een goede en gedetailleerde offerte krijg waarin alle werkzaamheden, inclusief prijs zijn omschreven. Een goed alternatief voor het plafond verven is het
plafond spuiten. Hiervoor is speciale apparatuur nodig waarover veel schildersbedrijven beschikken.Bijpassende Informatie en Advies
- Plafond Advies Tips Ideeën >

Zoekwoorden; Zelf Plafond Verven Tips Advies en Stappenplan Informatie Plafond Schilderen
________________________________________________________________________________________________