Retro KeukenWat is een retro keuken?

De retro keuken verwijst vaak naar de jaren 50 waarin felle kleuren, organische vormen en patronen populair waren. De retro keuken van vandaag combineert de vrolijkheid van toen met de gemakken van nu!

Elementen van de retro keuken

Maar wat maakt nou zon retro keuken? Een aantal elementen waar u op kunt letten..

Kleur
Het zal u niet ontgaan, de retro keuken is vrolijk van kleur. Pasteltinten en felle tinten wisselen elkaar af. Keukenkastjes in het geel, blauw, of zelfs roze zijn dan ook niet vreemd. Probeer wel het aantal kleuren te beperken, zodat het een fijne leefomgeving blijft.

Patronen
Patronen komen steeds minder voor in de retro keuken van nu. Omdat ze vaak druk overkomen in combinatie met de kleuren, zijn veel patronen gereduceerd tot cirkels of stippels die u vaak terugvindt in meubels of accessoires. Als u een patroon wilt doorvoeren, kies dan bijvoorbeeld voor een zwart wit geblokte vloer!

Ronde en organische vormen
Retro kenmerkt zich natuurlijk door de ronde vormen. Een element wat dan ook echt niet in de retro keuken mag missen. Breng deze ronde vormen terug door retro eetkamerstoelen of een eettafel te kiezen. Ook retro keukenaccessoires hebben vaak afgeronde hoeken.

Keukenapparatuur
Zoals gezegd, de gemakken van nu passen prima in de retro keuken. Neem bijvoorbeeld de koelkasten van SMEG, die ook in dezelfde uitvoering een vaatwasser hebben. Deze ronde, losstaande, glimmende en mooi gekleurde keukenapparaten zijn echte eyecatchers.

Op zoek naar een retro keuken?

U kunt natuurlijk zelf met een paar aanpassingen al snel van uw huidige keuken een retro keuken maken. Helaas hebben wij op dit moment geen aanbiedingen voor de retro keuken.


Gerelateerde onderwerpen
- Overzicht Keukenstijlen
- Retro Meubels Aanbiedingen
- Retro Wonen Inspiratie

Keukenstijl | Retro Keuken | Fifties | Informatie | Aanbiedingen