Slakken in de Tuin Bestrijden Informatie Tips


Hoe slakken in de tuin bestrijden? Informatie Tips en Advies

Slakken in de Tuin Bestrijden Informatie Tips. Slakken zijn meestal ongewenste bezoekers in de tuin. Hoewel slakken sommige planten aanvreten - en daarmee het aangezicht van de tuin er niet mooier op maken - hebben ze ook een goede functie. Lang niet alle planten worden door de slakken aangetast en ze zorgen voor het opruimen van bladeren. Maar belangrijker nog: slakken zijn een prooi voor vogels en egels. Om deze dieren in uw tuin te voorkomen is het raadzaam om slakken te voorkomen of te bestrijden.

Hoe kun je slakken voorkomen in de tuin?

Wilt u slakken in uw tuin voorkomen? Zorg er dan voor dat uw tuin er netjes bij staat en opgeruimd is, zodat er weinig schuilplekken zijn. Heeft u vraatgevoelige planten in uw tuin? Zet er dan een sterk geurende plant tussen die slakken niet lekker vinden (bijv. tijm, salie en knoflook).

Slakken bestrijden

Er is een aantal manieren waarop u slakken kunt bestrijden. Een effectieve manier om van de beestjes af te komen is om ze met de hand te verplaatsen naar een andere plek in de natuur. Slakken komen vaak na een regenbui tevoorschijn. Een goede tip is om fijngemalen eierschalen, schelpen en grind rond vraatgevoelige planten te strooien. Slakken gaan hier niet graag overheen. Een andere manier om slakken te bestrijden is het plaatsen van koperringen rondom plekken waar slakken in de buurt komen. Slakken hebben een hekel aan koper, omdat ze hiervan een klein schokje krijgen. Verder is het raadzaam geen kwetsbare planten in de buurt van een composthoop te zetten. Compost trekt namelijk slakken aan. Komt u slakkeneitjes tegen? Verwijder deze dan.

De naaktslak veroorzaakt de meeste schade in de tuin

Wist u trouwens dat de meeste schade wordt aangericht door naaktslakken? Huisslakken eten vooral algen en - u verwacht het misschien niet - zelfs de eitjes van de naaktslak. De huisslak kunt u dus beter niet bestrijden, maar eventueel verplaatsen naar plekken waar ze geen schade kunnen aanrichten.

Producten om Slakken te bestrijden

Laat u altijd goed informeren voordat u een bestrijdingsmiddel gaat gebruiken in uw tuin. Er wordt tegenwoordig steeds meer rekening gehouden met het milieu en daarom ook met milieuvriendelijke bestrijding.

Momenteel hebben wij geen aanbieders voor ongediertebestrijding. Wilt hier adverteren? Klik hier!

Afbeelding: Tuinieren.nl

Bijpassende Informatie en Advies
- Ongedierte bestrijden »
- Tuininspiratie »
- Onderhoudsvriendelijke tuin »

Zoekwoorden: Slakken in de tuin bestrijden Informatie Tips en Advies
________________________________________________________________________________________________