Van keukendroom tot droomkeuken
Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dat verbaast osn niets. Er zijn zóveel soorten keukens en zóveel aanbieders, zie daar maar eens de juiste keuze uit te maken! En dan heb je ook nog te maken met keukentrends, die komen en gaan. Je zult dus eerst een selectie moeten maken om uiteindelijk bij jouw droomkeuken uit te komen. Gaat je hart uit naar een houten keuken, , die momenteel erg ‘in’ is? Of focus je liever op ruimte en wil je vooral een ruime U-keuken in huis halen? We kunnen het niet voor je beslissen, maar we kunnen je misschien wel helpen met een paar tips en adviezen…

1. Vrij combineren met hout en houtlook

Trends komen en trends gaan. Dat geldt ook voor keukens. Hoewel… als je je keuken slim kiest, kun je soms gewoon meegaan in wisselende trends. Je moet dan wel op zoek naar een keuken die zich makkelijk laat inpassen in nieuwe ontwikkelingen op interieurgebied. Wat dat betreft is niets zo flexibel als een houten of houtlook keuken. Hout heeft een natuurlijke uitstraling die net zo lekker past bij een traditionele inrichting als bij een uitgesproken moderne stijl. Bovendien is hout vaak prima te combineren met veel verschillende kleuren. Dus op een houten keuken zul je niet zo snel uitgekeken raken, ook niet als je de rest van je interieur regelmatig omgooit!

2. Sfeervol en uitnodigend

Welke stijl je ook mooi vindt, hout of houtlook geeft altijd een warm accent aan je inrichting. Zo kun je een industriële uitstraling toch een intiem karakter geven, terwijl je een romantische stijl juist extra accentueert. Daarbij heb je de keus tussen massieve houtsoorten zoals eiken of beuken, maar je kunt ook met een gerust hart voor houtlook gaan. De technieken om de echtheid van hout te imiteren zijn inmiddels zó verfijnd, dat je wel heel goed moet kijken om het verschil nog te zien of te voelen. Het gebruik van hout kan bij keukens trouwens heel erg in het oog springen, maar ook heel subtiel aanwezig zijn. Als je een complete houten keuken een beetje teveel van het goede vindt, kun je namelijk ook gaan voor alleen een keukenblad, om maar eens wat te noemen. Dat kan vaak al genoeg sfeer en warmte toevoegen.

3. Of je van hout houdt

Hoe je het ook wendt of keert, hout of houtlook is een bewuste keuze voor sfeer. En daarmee kun je alle kanten op, want het aantal beschikbare houtsoorten is onuitputtelijk. Kon je vroeger vooral kiezen tussen licht of donker eiken, tegenwoordig is het palet veel uitgebreider en kun je bijna elke houtsoort in je keuken verwerken – of het nu gaat om een lichte toets van elegant essen of de stoere beleving van steigerhout. Wat jij in je hoofd hebt, kan de betere (online) keukenshop gegarandeerd voor je realiseren.

Keukens waar je U tegen zegt

Naast houten keukens zien we de laatste tijd ook een toenemende belangstelling voor de U-keuken. Misschien heeft dat te maken met de vele kookprogramma’s op tv, die het plezier in koken centraal stellen. In dat opzicht is een U-vormige keuken natuurlijk ideaal, omdat je dan letterlijk bent omringd door je eigen keuken. Alle onderdelen van deze praktische keukenopstelling bevinden zich binnen handbereik, zodat je snel en zonder oponthoud kunt werken. Kookgedeelte, aanrecht met spoelbak, lades en kasten, de apparatuur: je hoeft maar een kwartslag te draaien en je kunt erbij. Heerlijk om zoveel kookgemak te kunnen ervaren! Een U-opstelling heeft overigens ook een nadeel: je hebt er wel wat vierkante meters voor nodig. Zo moeten de lades van tegenoverliggende kasten allebei uitgetrokken kunnen worden, anders kun je niet comfortabel werken.

5. Met wie heb je de beste 'keukenklik'?

Een nieuwe keuken uitzoeken is leuk en spannend tegelijk. Je gaat immers een heel bedrag uitgeven, dus je wilt zeker weten dat je de juiste keuzes maakt. Niet alleen wat betreft de keuken zelf, maar ook als het gaat om wie hem levert. Want onderschat het belang van een degelijk advies en een goede service niet! Kan jouw keukenzaak de plaatsing netjes regelen? Is de levering van de apparatuur gratis vanaf bijvoorbeeld € 150,- en worden jouw oude apparaten ook gratis afgevoerd? Is de offerte helder en compleet, en krijg je daarna een fatsoenlijke bedenktijd van minstens 14 dagen? Allemaal dingen die van belang zijn bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Je moet gewoon een goed gevoel hebben bij de (online) shop waar je je keuken bestelt. Check dus ook de reviews, als die er zijn. En kijk of er bij jouw leverancier voldoende keukenkennis aanwezig is om je te kunnen adviseren.

________________________________________________________________________________________________

Bijpassende tips en informatie
- Keuken ideeën en inspiratie

________________________________________________________________________________________________