Verf Afkrabben - Advies Informatie en Tips


Wanneer moet je verf afkrabben?

Als de oude verflaag niet voldoende meer intact is om als ondergrond te dienen voor een nieuwe verflaag, dan is het nodig om deze te verwijderen. Dit is aan de orde als de verflaag gaat bladderen, barsten of niet goed meer hecht. Verf kun je op manieren verwijderen: het afkrabben van verf is er een van, maar je kunt ook verf afbranden of afbijten. Op deze pagina gaan we in op het afkrabben van verf.

Hoe kun je verf afkrabben?

Verf afkrabben is waarschijnlijk de meest arbeidsintensieve manier van verf verwijderen. Hierbij maak je alleen gebruik van een driehoekige verfkrabber. Dit is een wijze van werken die veel tijd en geduld vergt. Door met twee handen de krabber zo recht mogelijk op de oude verflaag te plaatsen en druk uit te oefenen schraap je de oude verflaag van de ondergrond af. Het is van groot belang dat de krabber scherp genoeg is en dat de scherpe laag recht op de ondergrond wordt geplaatst waarbij de druk over de gehele breedte wordt uitgeoefend. Hierdoor is de kans op krassen het kleinste.

TIP: Afkrabben kan een stuk sneller als er ter ondersteuning een een hetelucht blazer wordt gebruikt. Hierdoor laat de verf meestal wat beter los en wordt het afkrabben wat eenvoudiger en gaat sneller.

Gerelateerde informatie
- Verf afbranden
- Verf afbijten

Trefwoorden: Verf Afkrabben | Advies | Informatie | Tips