Betaalbare design wandtegelsKeramiek of natuursteen?

Keramiek en natuursteen zijn de meest gebruikte materialen voor wandtegels. Natuurstenen soorten als marmer, leisteen en graniet zijn bijzonder, maar kostbaar. Goedkoper én weerbaarder zijn keramische tegels. Ze worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen, die op hoge temperaturen tot tegels worden gebakken.

Een wandtegel hoeft aan minder eisen te voldoen dan een vloertegel. Zo hoeft een wandtegel niet anti-slip te zijn. Als ze voor de badkamer wordt gebruikt, is het wel belangrijk dat de tegel waterdicht is. Keramische tegels krijgen een waterdichte laag die hen uitstekend beschermt tegen vocht.

Het genot van Zuid-Europees tegeldesign

Hoe zuidelijker u gaat in Europa, des te groter het aanbod in designtegels. Veel grote merken in wandtegels zijn gevestigd in Portugal, Spanje en Italië. Zij leveren hun kwaliteits- en designproducten gelukkig ook in Nederland!

Casalgrande Padana
Dit Italiaanse merk is gespecialiseerd in keramische tegels. Ook biedt ze veel grote formaat tegels aan, bijvoorbeeld in de maten 60x120 cm en 90x90 cm. Casalgrande Padana heeft een uitgebreid assortiment, van klassiek tot heel modern.

Meer informatie over Casalgrande Padana »

Mirage Ceramica
Ook dit bedrijf is Italiaans en tevens één van de grootste tegelproducenten ter wereld. Ze richten zich op de vernieuwing van het design van de producten. Door een groot aanbod in materiaal, vorm en kleur heeft u oneindig veel keuzemogelijkheden.

Meer informatie over Mirage Ceramica »

Tau Ceramica
Tau Ceramica fabriceert sinds 1967 keramische tegels. Ze staat bekend om haar metallic look-tegels, een idee wat Tau Ceramica zelf heeft ontwikkeld. Inmiddels bieden meer merken dit type tegel aan, maar Tau Ceramica blijft volgens velen nummer één.

Meer informatie over Tau Ceramica »

Royal Mosa
Dit merk vindt zijn oorsprong in Maastricht. Natuurlijk geen Zuid-Europa, wel het zuiden van Nederland. Dit bedrijf maakt al sinds 1883 hoogwaardige tegels, met als belangrijkste speerpunten innovatie en design.

Meer informatie over Royal Mosa »

Bent u op zoek naar Betaalbare Design Tegels?

Ziet u het al voor zich: een wand met een mooi design tegel. Een ontwerp wat nog jaren meegaat en waar u nog jaren plezier van heeft? Bij onderstaande bedrijven kunt u terecht voor meer informatie of scherpe aanbiedingen.


Badkamer inspiratie | Complete badkamer interieuren | Mozaïektegels | Vloertegels

Afbeeldingen: Intertegel