Wijnvlekken Tapijt Verwijderen Rode Wijn en Witte WijnWijnvlekken op het tapijt! Wat moet je doen om ze te verwijderen?

Wijn veroorzaakt vervelende vlekken in het tapijt, helemaal als het om rode wijn gaat. Om wijnvlekken goed te behandelen, moet er een onderscheid worden gemaakt tussen 'witte wijn' (champagne, witte port, witte vermout en witte sherry) en 'rode wijn' (rosÚ, rode port, rode vermout en rode sherry). Kortom hoe kun je het beste wijnvlekken uit tapijt verwijderen van zowel rode wijn als witte wijn.

Hoe kun je wijnvlekken uit tapijt en vloerbedekking verwijderen?

Voor beide soorten wijnvlekken geldt: snel handelen is het beste. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker het wordt om te wijnvlek nog uit je tapijt te krijgen. Verder is er een duidelijk verschil tussen het schoonmaken van een vlek veroorzaakt door rode wijn en een vlek gemaakt door witte,

Wijnvlekken van witte wijn uit het tapijt verwijderen

  • Een vlek van witte wijn kan overgoten worden met een grote hoeveelheid (bruisend) water.
  • Even laten inwerken en met een schoon doekje droogdeppen. Meestal is de vlek van witte wijn hierna weg.
  • Als de witte wijnvlek al wat langer op het tapijt zit, kun je deze deppen met een doekje en heldere azijn. Deze methode werkt vaak prima.
  • Is de vlek nog niet weg dan kun je een vlekkenverwijderaar gebruiken. Maar hier moet je wel voorzichtig mee zijn. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing en volg deze op.
- Vloerenreinigers Aanbiedingen >

Hoe verwijder je rode wijnvlekken goed en veilig van het tapijt?

Rode wijn vlekken in het tapijt eisen iets meer werk. Zout wordt veel gebruikt voor het verwijderen van rode wijn vlekken maar werkt minder goed als gedacht wordt. Plekken in tapijt die met zout behandeld zijn worden namelijk veel sneller vuil. Denk je dat het je niet lukt om de wijnvlek zelf te verwijderen, neem dan geen risico. De kans is groot dat je de vlek nog erger maak. Eventueel kun je een professioneel bedrijf in de arm nemen om de vlekken te reinigen.

  • Neem eerst zoveel mogelijk vocht op met absorberend (keuken) papier. Niet wijven. Maar deppen. Anders werk je de wijnvlek nog dieper in het tapijt!
  • Strooi vervolgens een ruime hoeveelheid absorberend poeder (bijvoorbeeld wit krijtpoeder) op de vlek en wacht tot de wijn in het poeder is getrokken.
  • Zuig daarna het poeder weg.
  • Is de vlek nog niet helemaal weg? Meng dan het poeder met wat fijnwasmiddel en wat warm water. Hiermee dezelfde behandeling herhalen.
Wat is Krijtpoeder? Meer Informatie
Krijtpoeder, ook wel bekende onder de naam calciumcarbonaat, is een heel fijn poeder dat inder daad gemaakt is van fijngemalen krijt en een hoog absorberend vermogen heeft. Gebruik wel wit ongekleurd krijtpoeder anders raak je nog verder van hun. Er is namelijk ook krijtpoeder dat kleurstoffen bevat.

Wijnvlekken professioneel laten reinigen

Lukt het je niet om zelf de wijnvlekken uit het tapijt te krijgen? Dan kun je overwegen om het professioneel te laten reinigen. Zeker als je vloerbedekking nog niet zo lang ligt dan is dit de overweging waard. En je kunt al voor een redelijk prijs klaar zijn. Overleg wel goed vooraf wat de prijs is en laat dit zwart op wit zetten...meer informatie of prijsopgave voor tapijtreiniging >

Bijpassende Onderwerpen
- Wijnvlekken Parket Verwijderen >
- Inktvlekken Tapijt verwijderen ╗
- Kauwgom uit Tapijt Verwijderen >

Zoekwoorden: Wijnvlekken Tapijt Verwijderen Rode Wijn en Witte Wijn Advies Tips Uitleg
________________________________________________________________________________________________