Wijnvlekken Tapijt Verwijderen


Een (rode) wijnvlek in uw tapijt

Wijn veroorzaakt vervelende vlekken in uw tapijt, helemaal als het om rode wijn gaat. Om wijnvlekken goed te behandelen moet er een onderscheid worden gemaakt tussen 'witte wijn' (champagne, witte port, witte vermout en witte sherry) en 'rode wijn' (rosÚ, rode port, rode vermout en rode sherry).

Hoe verwijdert u wijn uit uw tapijt?

Voor beide soorten vlekken geldt: snel handelen is een must. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker het wordt om te wijnvlek nog uit uw tapijt te krijgen.

Een vlek van witte wijn kan overgoten worden met een grote hoeveelheid (bruisend) water. Wanneer het om een oudere vlek gaat is deppen met heldere azijn meestal effectiever. U kunt er ook voor kiezen om een vlekkenverwijderaar te gebruiken maar hier moet u wel voorzichtig mee zijn. Dergelijke middelen kunnen uw tapijt namelijk onherstelbaar beschadigen.

Rode wijn vlekken

Rode wijn vlekken eisen iets meer werk:

1. Neem eerst zoveel mogelijk vocht op met absorberend (keuken) papier.
2. Strooi vervolgens een ruime hoeveelheid absorerend poeder (bijvoorbeeld krijtpoeder) op de vlek en wacht tot de wijn in het poeder is getrokken.
3. Zuig daarna het poeder weg. Als een vervolgbehandeling nodig is, kunt u het poeder mengen met een wat fijnwasmiddel en wat warm water. Hiermee dezelfde behandeling herhalen.

Zout wordt veel gebruikt voor het verwijderen van rode wijn vlekken maar is niet zo goed als men vaak denkt. Plekken in tapijt die met zout behandeld zijn worden namelijk veel sneller vuil. Neemt u liever geen risico dan is het verstandig om een reinigingsbedrijf in te huren.

Professioneel het tapijt laten reinigen?

Het gebruik van de verkeerde middelen kan tot onherroepbare schade leiden van uw tapijt. Schakel daarom een professioneel bedrijf in voor een tapijtreiniging als u de vlekken toch uit uw tapijt wilt hebben. Via onderstaande bedrijven kunt u een offerte aanvragen voor het laten verwijderen van onder andere wijnvlekken in uw tapijt.


Gerelateerde Onderwerpen
- Aanbieding van Professionele Tapijtreiniging ╗
- Meer Informatie Inktvlekken op Tapijt ╗
- Meer Informatie Kauwgom uit Tapijt Verwijderen ╗

Vloeren | Tapijt | Vlekken | Rode en Witte Wijnvlekken verwijderen | Tapijtreiniging