Woonkeuken Inrichten - Advies Ideeën en Tips

Wat is een Woonkeuken?

Sinds een aantal jaren maakt de combinatie van wonen en koken in dezelfde ruimte een grote groei door. Eigenlijk is een woonkeuken helemaal niets nieuws. In vroeger tijden, toen er nog geen sprake was van centrale verwarming en geld schaars was, leefde hele gezinnen in de woonkeuken. Hier werd het fornuis gestookt en was het daardoor alleen al aangenaam warm. Tegenwoordig is de keuze voor een woonkeuken meer gebaseerd op comfort, gezelligheid en luxe. In de woning vervagen de grenzen tussen de verschillende activiteiten. Dit geldt ook voor de grenzen tussen het woongedeelte en kookgedeelte. Het allernieuwste is dat er een keukeneiland op de grens van de woonkamer wordt geplaatst. Het liefst in dezelfde kleuren, materialen en stijl. Op die manier gaat de keuken organisch over in de woon- of eetkamer en andersom. Of je de ruimte wilt gebruiken om te koken, eten, lezen of spelen, alle activiteiten komen samen in de woonkeuken. Het is een multifunctionele ruimte geworden waarin het fijn toeven is.

Ideeën voor de Opstelling van de Woonkeuken

De juiste opstelling is vooral afhankelijk van de beschikbare keukenruimte. We kennen recht vorm, de L-vorm, de U-vorm en de G-vorm. De rechte vorm is een ééndelige keuken waarbij alle kasten en apparatuur tegen één wand zijn aangebouwd. Bij twee- of meerdelige keukens onderscheiden we afhankelijk van de opstelling een L-, U- of G- keuken.

Materialen voor de Inrichting van een woonkeuken

De keukens kunnen uit zeer veel verschillende materialen bestaan. Van hout tot fineer of laminaat. Van roestvrijstaal tot glas. Ook voor de werkbladen kunnen we kiezen uit een onuitputtelijke hoeveelheid soorten materialen. Qua vormen, stijlen, materialen, kleuren en afwerkingen is vrijwel alles mogelijk.

Halfopen afscheiding tussen wonen en koken

Een halfhoge wand als ruimteverdeler vormt de perfecte schakel tussen wonen en koken. De muur is niet langer een passief vlak om meubels tegenaan te zetten, maar een functioneel element waar (keuken)meubels en horizontale panelen aan opgehangen worden.

Kinderen in huis? Denk aan een kindveilige woonkeuken!

Een woonkeuken maakt het ook voor kinderen makkelijker om in de keuken rond te lopen en kastjes uit te proberen. Alle reden dus om voor een kindveilige keuken te zorgen!...lees verder >

Aanbiedingen voor de Aanschaf van een Woonkeuken

Wat voor soort keuken je wilt, hangt natuurlijk af van welke sfeer je wilt creëren en hoeveel ruimte je hebt en niet te vergeten het beschikbare budget. Moet het een echte werkkeuken worden, of heb je liever een woonkeuken waar je gezellig met elkaar zit? Hoe intensief gebruik je de keuken en met hoeveel personen kook en leef je? En niet te vergeten, hoe handig ben je? Wil je de keuken zelf installeren of moet het gedaan worden?


Gerelateerde onderwerpen
- Woonkeuken Inspiratie »
- Keuken ideeen »
- Keuken inrichten »
- Keukenstijlen »

Woonkeuken | Advies Ideeën en Tips voor de Inrichting