Zolder Verbouwen


Zolder verbouwen tot een multifunctionele leefruimte

Vroeger werd de zolder vaak als niet veel meer dan een opslagruimte gebruikt. Als er al een plan was om de zolder te verbouwen, dan was dit alleen om een extra werk- of logeerkamer te maken. Dit komt omdat een zolder vaak schuine daken heeft waardoor het een onhandige leefruimte is. Maar door de zolder te verbouwen en een dakkapel te plaatsen, kunt u uw zolder al snel als extra kamer gebruiken! Hieronder een paar ideeën, zodat u ook uw zolder kunt verbouwen.

Zolder Verbouwen: Ideeën & Tips

Wilt u extra tips of ideeën op doen voor het verbouwen van uw zolder? Bekijk dan onderstaande tips & inspiratie voor het verbouwen van uw zolder. Maak er bijv. een kinderkamer van.

Kinderkamer op zolder
Jonge kinderen bij elkaar op de slaapkamer gaat goed, tot een bepaalde leeftijd. Door de zolder te verbouwen en een extra kamer te maken, kan ieder kind een eigen kamer krijgen. Door een dakkapel of venster te plaatsen maakt u de ruimte al snel groter en lichter!

De slaapkamer: slapen op zolder
Een ander idee is dat u van de zolder uw eigen slaapkamer maakt. Vaak is de ruimte in de zolder beperkt door de schuine daken. Deze schuine daken en aparte lichtinval kunnen echter ook de basis vormen van een unieke slaapkamer. Misschien kunt u zelfs tijdens het verbouwen een kleine en suite badkamer plaatsen!

Werk- of studeerkamer op zolder
Het verbouwen van een zolder kost tijd, maar door moderne dakvensters en dakkapellen te plaatsen, kunt u voor een goed en natuurlijk licht zorgen. Hierdoor kunt u uw zolder optimaal inrichten als werkkamer. En wilt u nog meer ruimte maken dan is een dakopbouw een zeer goede optie.

Gerelateerde Informatie
> Scheidingswand van Gipsplaten Maken
> Badkamer op zolder
> Slaapkamer op zolder
> Kamer splitsen

Zolder Verbouwen | Advies | Informatie | Inspiratie | Tips