Kleine Woonkamer Meubels - Tisp Advies Aanbiedingen en Voorbeelden

Als je een kleine woonkamer hebt en toch voldoende ruimte wilt houden, is het goed om een aantal zaken in acht te nemen als je meubels gaat uitzoeken. Op deze pagina vind je advies, ideeën, tips, aanbiedingen en voorbeelden van meubels die het beste passen in de kleine woonkamer.

Lichte meubels in frisse kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect. Dit kun je uiteraard ook goed toepassen in een kleine woonkamer. Maar zelf als je veel ruimte hebt, kan het de woonkamer een lichtheid geven die zeer prettig is. Vooral met meubels die een soort van transparantie hebben. Meubels waar je soms letterlijk doorheen kunt kijken, denk hierbij aan glas. Of meubels die een lichtheid hebben door fris kleurgebruik of door het ontwerp, kunnen dan het beste worden toegepast.

In de kleine woonkamer kies je voor lichte meubels

Lichte meubels in frisse kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect. En die lichtheid betreft zowel de kleur als het ontwerp van de meubels. Een kleine woonkamer oogt ruimer als er veel natuurlijk licht is en er weinig licht wordt weggenomen door massieve meubels. Vooral met meubels die een soort transparantie hebben, bereik je dit effect het beste. Een kast of stoel waar je soms letterlijk doorheen kunt kijken, zorgen ervoor dat de kleine woonkamer licht blijft. Glas zorgt uiteraard voor transparantie. Maar ook een kast waar je doorheen kunt kijken of een bank en fauteuil die op poten staat en waar je onderdoor kunt kijken, helpen dit effect te versterken. Verder is het verstandig te kiezen voor een fris kleurgebruik.

Hangstoel - De originele oplossing voor de kleine woonkamer

Als de hangstoel er hangt neemt hij vrij veel ruimte in beslag. Maar je kun hem zo weghalen en dan is er vrij zicht en ruimte te over. Een leuke, originele en flexibele zitoplossing voor de kleine woonkamer en kinderkamer ...

  meer informatie

Kies voor bijzettafeltjes in plaats van een salontafel

Een heel simpele manier om meer ruimte te creëren is af te zien van een salontafel in het midden van de kleine woonkamer. De woonkamer oogt gelijk een stuk groter. En omdat zo'n salontafel vaak vol met spullen komt te liggen, maakt dit de woonkamer ook een stuk rustiger. Mocht je toch soms behoefte hebben aan een salontafel, gebruik dat kleine bijzettafeltjes die je ook weer weghaalt. En naast je bank of fauteuils, kun je sowieso een bijzettafeltje plaatsen. Kies wel voor een licht gekleurd model.

Uitschuifbare tafel. Meer ruimte als het nodig is!

Een uitschuifbare tafel zorgt ervoor dat je de ruimte alleen gebruikt wanneer je deze nodig hebt. Een gewone tafel vult de ruimte, zonder dat deze perse gebruikt. En deze ruimte gebruik je dan liever voor iets anders. Heb je gasten en toch extra ruimte aan tafel nodig? Dan schuif je de tafel simpel uit...

  meer informatie

Flux - De opvouwbare designstoel

De in veel kleuren verkrijgbare designstoel is in 10 seconden uit of op te vouwen. Ideaal als je weinig ruimte hebt. Fris, mooi en handig in één ontwerp.
Prijsklasse: € 100 - € 150

  meer informatie

Retro - De compacte Fauteuil van Spindler Design

Comfortabel zitten in een mooie fauteuil die weinig ruimte in beslag neemt en past in de kleine woonkamer. Dat is precies wat de Spinler Design Fauteuil Retro biedt.
Prijsklasse: € 350 - € 400

  meer informatie

Meer Informatie