Scheidingswand Maken - Advies Tips en Voorbeelden

Als je een kamer, zolder of andere ruimte op een andere manier wilt gaan indelen of wil je wellicht een extra kamer maken, dan kan het handig zijn om een scheidingswand te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen om een scheidingswand te maken. Op deze pagina vind je advies en tips over welk soorten scheidingswanden er zijn. En verder vind je voorbeelden en informatie over de scheidingswand, roomdivider, tussenwand en andere oplossingen om een afscheiding te maken.

Scheidingswand van Gipsplaten

Een van de meest traditionele manieren om een scheidingswand te maken, is gebruik te maken van gipsplaten die op een profiel van hout geplaatst worden. Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat oplossingen die deze klus vergemakkelijken. En als je een handiger klusser bent dan is dit goed zelf te doen. Alhoewel het al weer een stuk lastiger wordt als je de scheidingswand wilt maken onder het schuine dak van de zolder. Ook het plaatsen van een een deur in de tussenwand vergt behoorlijk wat handigheid.

  lees verder

Roomdivider

De letterlijke Nederlandse vertaling van het woord roomdivider is kamerverdeler. En dat is ook wat het betekent. Een wand, kast of ander object dat een kamer of ruimte in delen verdeelt. Een kenmerk van een roomdivider is wel dat deze, normaal gesproken, niet helemaal doorloopt en meestal half open is. Voordeel hiervan is dat er iets meer het gevoel van ruimte blijft omdat je zicht houdt op het andere deel van de kamer en doordat licht gedeeltelijk wordt doorgelaten. Een roomdivider kan een halfopen vakkenkast zijn, een dichte scheidingswand of een scherm of ander object dat de kamer

  lees verder

Kastenwand op Maat. Opbergruimte en afscheiding ineen

Een kastenwand op maat is ook een oplossing om een afscheiding te maken tussen de ene en de andere kamer of ruimte. Bijvoorbeeld als je een extra slaapkamer op zolder maakt, kan dit prima werken. Een goede kastenwand is op maat te bestellen en het voordeel is dat een scheidingswand wellicht niet noodzakelijk is.

  lees verder

Houten wandpanelen als scheidingswand

Een originele manier om een scheidingswand in een kamer te creƫren, is door middel van houten wandpanelen die je kunt ophangen aan het plafond. Wel is het van belang dat de bevestiging voldoende stevig is zodat de panelen niet naar beneden kunnen vallen. Je zou trouwens ook grotere houten wandpanelen kunnen bevestiging in een frame...

  lees verder

Een kamerscherm als scheidingswand

Wellicht de meest simpele vorm van een scheidingswand is misschien wel een kamerscherm. Een kamerscherm heeft een aantal voordelen. Het is een relatief goedkope oplossing om een kamer of andere ruimte te verdelen. En je kunt een kamerscherm gemakkelijk verplaatsen. Nadeel kan zijn dat kinderen en huisdieren een kamerscherm kunnen omduwen.

Voorbeeld van een transparante scheidingswand
Voorbeeld van een hangende scheidingswand
Meer informatie