Verfsoorten

Verf bestaat in vele vormen, soorten en kleuren. Woonwebsite zet alle verfsoorten voor u op een rijtje en informeert u over de toepassing en mogelijkheden zodat u de perfecte verf vindt voor uw klus!

Acrylverf

Ongevoelig voor agressieve milieu-invloeden, dat zijn niet veel verfsoorten, maar acrylverf wel. Acrylverf is gemaakt op basis van een thermo-isolerende pigmentering waardoor ze daarnaast zowel bestand zijn tegen hitte als kou...

  Meer informatie en tips

Brandwerende Verf

Een brand is erg verwoestend. In uw huis vindt u veel spullen die van materialen zijn gemaakt die extra brandbaar zijn. Door brandwerende verf te gebruiken in uw huis, creert u meer tijd om levens te redden in het geval van brand.

  Meer informatie en tips

Hoogglans Verf

Hoogglans verf wordt veelal gebruikt voor schilderwerk aan de buitenzijde van een woning. De krachtige eigenschappen van verschillende soorten hoogglans verf beschermen uw houtwerk.

  Meer informatie en tips

Grondverf

Grondverf zorgt voor een optimale hechting tussen de ondergrond en de volgende lagen verf, lak of lijm. Is grondverf echt nodig zal u wellicht denken? Dat niet, maar voorbehandeling met grondverf verhoogt de kans op een goed schilderresultaat!

  Meer informatie en tips

Hoe moet je Verven?

Verven: hoe doet u het en wat zijn de beste manieren om te verven? Voorkom strepen en lelijke druppels met de handige tips en trucs van Woonwebsite.

  Meer informatie en tips

Kookverf

Skandinavische, houten huizen staan bekend om hun veelkleurigheid. Dit wordt bereikt door de huizen te schilderen met zogenaamde kookverf. De verfsoort werd al gebruikt in de Middeleeuwen. Inmiddels is de verf in veel verschillende kleuren te verkrijgen, maar oorspronkelijk werd alleen rode en gele kookverf geproduceerd.

  Meer informatie en tips

Krijtverf

Krijtverf heeft een poedermatte, fluweelachtige uitstraling met een egale en matte afwerking. Daardoor is het bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken op meubels en accessoires, wat een antiek effect geeft.

  Meer informatie en tips

Lakken

Lakken betekent letterlijk verven of schilderen met lakverf om een muur of object tegen inwerkingen van buitenaf te beschermen. Er bestaan verschillende soorten lakverf. Zo bestaat er lakverf voor binnen, maar is er ook weersbestendige lakverf voor buiten.

  Meer informatie en tips

Meerkleuren Muurverf

Zoals de naam al zegt is dit een muurverf, die meerdere kleuren bevat. Het is geschikt voor bijna alle toepassingen en ruimten. Door middel van spuiten wordt deze verf op de wand aangebracht ...

  Meer informatie en tips

Metaalverf

Metaal is een gladde en vaak moeilijk te dekken ondergrond, als er gebruik wordt gemaakt van "gewone" verf. Speciaal ontwikkelde metaalverf kan u het werk aanzienlijk vergemakkelijken.

  Meer informatie en tips

Metallic Verf

Metallic Verf bevat kleine deeltjes die licht reflecteren. Hierdoor krijgt het oppervlakte dat met deze verf bestreken is een zeer frisse en lichte uitstraling. Het mooiste effect verkrijgt u door een plek te kiezen waar veel natuurlijk buitenlicht op valt. Maar zelf in kunstlicht kan het een mooie, bijna sprookjesachtige sfeer, creren.

  Meer informatie en tips

Muurverf

Meestal bestaat de oppervlakte van muren uit steen, pleisterwerk of behang. Om deze oppervlakten een goed dragende en te reinigen nieuwe verflaag te geven, kunt u het beste kiezen voor latexverf of mineraalverf. In sommige gevallen kan ook witkalk nog een oplossing bieden.

  Meer informatie en tips

Schoolbordverf

Schoolbordverf is nog niet zo heel lang verkrijgbaar, maar het is wel een van de leukste verfsoorten. Je kunt op schoolbordverf schrijven met krijt, waardoor u de verf op een leuke en speelse manier kunt gebruiken. Inmiddels is de verf in een groot aantal verschillende tinten te verkrijgen.

  Meer informatie en tips

Sikkens Verf

Sikkens verf is een bekende naam in Nederland. Het is een hoogwaardige kwaliteitsverf voor professioneel schilderwerk. Het is in vele kleuren en varianten te krijgen. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden met Sikkens verf!

  Meer informatie en tips

Spuitbus Verf

Verf in een spuitbus heeft meerdere voordelen. Het is snel en egaal aan te brengen. Echter vergt het wel een goede techniek. Meer informatie over de toepassing en voordelen vindt u hier.

  Meer informatie en tips

Verf Accessoires

Bij het schilderen en verven komen heel wat producten kijken. Woonwebsite selecteerde een aantal mooie en handige producten en accessoires die goed van pas kunnen komen bij een verfklus!

  Meer informatie en tips

Verf Kleuren

Verf is in vele kleuren te krijgen. Pigmenten geven kleur aan verf. Kleuren geven uw wand, muur of spullen een bepaalde sfeer mee die een bepaald gevoel kunnen overbrengen. Een goede kleur verf kiezen is dus erg belangrijk! Er zijn verschillende kleurcoderingen zoals CMYK of RAL.

  Meer informatie en tips

Verf verwijderen

Als de oude verflaag niet voldoende meer intact is om als ondergrond te dienen voor een nieuwe verflaag, is het nodig om deze te verwijderen. Dit is aan de orde als de verflaag bladdert, barst, of niet goed meer hecht. U kunt de oude verflaag op een aantal manieren verwijderen, om vervolgens een niewe laag aan te brengen.

  Meer informatie en tips

Vloerverf

Alle vloeren in uw woning kunt u schilderen. Vloerverf verfraait niet alleen uw vloer, maar beschermt ook ondergronden als cement, staal en beton. U kunt vloerverf ook gebruiken voor wanden en balkons.

  Meer informatie en tips

Wijzonol Verf

Wijzonol verf is een verfmerk met eigentijdse producten die hun kwaliteit bewijzen op verschillende ondergronden, zowel binnen als buiten. Wijzonol heeft een zeer divers assortiment met prachtige eigentijdse kleuren.

  Meer informatie en tips

Zijdeglans Verf

Zijdeglans verf wordt veelal binnenshuis gebruikt. Zijdeglans verf is krasvast en mooi vloeiend. Daarnaast is de verf in alle kleuren verkrijgbaar die u maar wenst.

  Meer informatie en tips

Verfvlekken Verwijderen

Verfvlekken: tijdens een schilderklus in huis komt het nogal eens voor. U bent uitgeschoten of er druppelde wat verf van uw kwast op de grond. Maar geen nood. Want verfvlekken zijn te verwijderen! Hier vindt u enkele tips om verf te verwijderen. Van uw vloerbedekking, kleding of handen.

  Meer informatie en tips