Aangepast SanitairAangepast sanitair

Even douchen of even snel naar het toilet is lang niet voor iedereen even gemakkelijk. Met aangepast sanitair in de badkamer kan er voor iedereen extra hulp worden geboden. Een steeds grotere groep mensen zoekt immers naar oplossingen zoals aangepast sanitair om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Tegenwoordig is het assortiment zo groot dat er ook voor aangepast badkamersanitair genoeg te kiezen is.

Voorbeelden van aangepast sanitair


Verhoogd toilet
Bij een aangepast toilet is voor rolstoelgebruikers is belangrijk dat de zithoogte van de rolstoel gelijk is aan de zithoogte van het toilet, zodat hij/zij zonder hulp van rolstoel naar toilet en weer terug kan schuiven. Ook handig en hygiŽnisch zijn de toiletten met geÔntegreerd reservoir, spoel en droogmechanisme. Dit is simpelweg gezegd een combinatie van toilet en bidet.

Toiletlift
Een andere vorm van aangepast sanitair is een wc-lift.Sommige wc-liften maken alleen een liftbeweging, andere modellen maken tevens een kantelbeweging, voor een volledige ondersteuning bij het gaan zitten en weer opstaan.

Beugels en steunen
Onmisbare hulpmiddelen voor een veilig en comfortabel badkamergebruik bij aangepast sanitair zijn natuurlijk grepen, steunen en beugels.

Mogelijkheden voor de douche
Op het gebied van comfortabel douchen lopen de voorzieningen qua doucheaanpassingen uiteen van drempelsystemen die een normale douchecabine toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers, aangepast sanitair door middel van eenvoudige klapzitjes/steunen en wegneembare zitjes, tot speciale douchecabines. Cabines voor rolstoelgebruikers zijn drempelloos en hebben een extra brede toegang.


Mogelijkheden voor baden
Baden met een deur aan de voorkant (inloopbaden), kantelbare baden die pas in horizontale stand worden gebracht wanneer de gebruiker er in zit en baden met een verstelbare bodem (hoog-laag baden); allemaal voorbeelden van doordachte oplossingen die overigens wťl professionele installatie vereisen. Daarnaast zijn er verschillende (op afstand bestuurbare) badliftsystemen die je rustig en gelijkmatig in en uit het bad tillen.

Andere hulpmiddelen zijn de zogenaamde body-supportsystemen, een soort badmatrassen, die het lichaam goed ondersteunen in zowel lig- als zitpositie, losse badzitjes en badkrukjes die het in- en uitstappen een stuk makkelijker maken.

Aanbiedingen Aangepast Sanitair

Op zoek naar mooie aanbiedingen voor aangepast sanitair? Laat u informeren en inspireren door de vele online aanbiedingen!

Gerelateerde Informatie

- Badkamer en Wellness Ľ

Badkamer | Wellness | Aangepast | IdeeŽn | Tips | Advies