Bamboe RolgordijnenWat zijn Bamboe Rolgordijnen?

Bamboe rolgordijnen zijn gemaakt van bamboe: een soort gras dat bestaat uit lange buigzame houtstengels. De term bamboe is afkomstig van het Maleise woord bambu, wat betekent ‘grassoorten met houtige stengels’. Bamboe is van zichzelf een wonderlijke plant die in Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika als grondstof voor huishoudelijke voorwerpen, meubels en andere toepassingen wordt gebruikt. Ook in Nederland wordt bamboe in het interieur gebruikt. Bijvoorbeeld om een rolgordijn mee te vervaardigen. Rolgordijnen zijn multifunctioneel inzetbaar voor verschillende doeleinden in huis. Het materiaal bamboe biedt nog eens extra voordelen.

Voordelen van Bamboe Rolgordijnen

Bamboe als materiaal voor uw rolgordijn heeft meerdere voordelen. Ten eerste is een bamboe rolgordijn zeer decoratief om op te hangen in uw tuinhuisje, serre, jacuzzi of gewoon in de woonkamer. Een bamboe rolgordijn geeft namelijk een warme en tropische sfeer in huis. Mét zicht-, zon- en windwerende functies! Ten tweede is bamboe hard, slijtvast en zeer duurzaam. Bamboe groeit namelijk snel weer opnieuw aan na een oogst en neemt vier keer zoveel CO2 op in vergelijking met gewoon hout . Nog een bijkomend voordeel: bamboe staat in de oosterse symboliek voor veerkracht en een lang en gelukkig leven!

Aanbiedingen voor Bamboe Rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen zijn in verschillende maten, kleuren en soorten te krijgen. Interesse in een bamboe rolgordijn? Bekijk eens wat aanbieders met verschillende mogelijkheden en laat u inspireren!

Gerelateerde Onderwerpen

- Verduisterende Rolgordijnen Informatie en Aanbiedingen »
- Rolgordijnen Soorten Informatie Overzicht »