Dakbedekking Vervangen - Advies Informatie Kosten en PrijsWanneer moet je de dakbedekking vervangen?

Om lekkage en ander overlast te voorkomen, is het belangrijk dat je dakbedekking in perfecte staat is. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Om een duurzame waterdichtheid te kunnen realiseren, heeft ook het dak regelmatig onderhoud nodig. Afhankelijk van de soort dakbedekking, de gebruikte materialen, de ligging van het pand (bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving) en het afschot, zal de dakbedekking vervuilen en mankementen gaan vertonen met alle consequenties van dien. Op het moment dat de dakbedekking zo ver is aangetast dat er scheuren inkomen, of je pannendak aangetast is en onregelmatig ligt, dan is het vervangen van de dakbedekking vaak de beste oplossing.

Wanneer kun je de dakbedekking renoveren en wanneer moet je vernieuwen?


Het vernieuwen of renoveren van een plat dak
Voor het vernieuwen van een plat dat zijn er zijn twee mogelijkheden; renoveren of vernieuwen. Bij renovatie van een plat dak is er de mogelijkheid van overlagen. Hierbij wordt een nieuwe laag dakbedekking over de oude aangebracht. Afhankelijk van de kwaliteit van de oude laag is dit een goede optie. Ook kan er een aluminium daktrim worden aangebracht. Als je de dakbedekking laat vernieuwen wordt er, nadat de oude dakbedekking is verwijderd, een volledig nieuwe dakbedekking aangebracht van twee lagen. Of dit mogelijk is met jouw dak, hangt af van de staat waarin de dakbedekking zich bevindt. Het beste kun je dit laten beoordelen door vakkundige dakdekkers.

Het reinigen of vernieuwen van een pannendak
Bij een pannendak kun je ervoor kiezen om de dakpannen grondig te laten reinigen en schoonmaken. Met een hogedrukspuit kunnen algen, mossen en andere zaken die het pannendak aantasten worden verwijderd. Dit werkt uiteraard alleen als de dakpannen nog in een redelijk goede conditie zijn. Is dit niet het geval en zijn de dakpannen te veel aangetast en/of stuk, dan rest alleen nog het geheel of gedeeltelijk vervangen van dit pannendak.

Wat kost het om de dakbedekking te laten vervangen?

Om goed inzicht te krijgen in de kosten van het vernieuwen van de dakbedekking, kun je het beste een aantal gedetailleerde offertes aanvragen. Het voordeel is, dat je dit prima online kunt doen. Zo kun je ook een goede vergelijking maken. Zorg er wel voor dat je kiest voor een vakbekwaam bedrijf. Dit kan door te controleren of de dakdekker is aangesloten bij een branche organisatie en te vragen om referenties. Zorg er ook voor dat de offerte in detail is uitgewerkt en er niet te veel is opgenomen op basis van nacalculatie.

Gerelateerde Informatie
- Dak en Gevel Informatie Overzicht »
- Bitumen dakbedekking Meer Informatie »

Trefwoorden: Dakbedekking Vervangen | Advies | Informatie | Kosten | Offerte | Prijs | Tips