Hoekbad - Voordelen en VoorbeeldenWat zijn de voordelen van een hoekbad?

Zoals de naam al zegt, kan een hoekbad in een hoek van de badkamer geplaatst worden. Het grootste voordeel hiervan is dat de soms beperkte ruimte in een badkamer efficiënter gebruikt kan worden. Hoekbaden zijn in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Populair is bijvoorbeeld een whirlpool in de vorm van een hoekbad. Ook als je overweegt een duobad, een bad voor twee personen, te nemen, is een hoekbad een goede oplossing omdat deze relatief weinig plaats vraagt en efficiënt de beperkte ruimte benut die in de badkamer beschikbaar is.
  • Een hoekbad zorgt voor efficiënt ruimtegebruik en is geschikt voor een kleine badkamer.
  • Een hoekbad in een duobad uitvoering vergt relatief weinig ruimte.
  • Een hoekbad kan goed gecombineerd worden met een bubbelbad.
Wat zijn de nadelen van een hoekbad?

Echt grote nadelen heeft een hoekbad niet ten opzicht van een gewoon ligbad, of het zou moeten zijn dat een hoekbad vaak een wat grotere inhoud heeft. Als dit het geval is, dan kan het waterverbruik en het energieverbruik om het water van het bad te verwarmen hoger worden dan voorheen. Zeker als je ook kiest voor een hoekbad met bubbelbad en je hiervan ook echt vrij veel gebruik gaat maken, moet je er rekening mee houden dat de kosten voor water en energie omhoog kunnen gaan.

Voorbeelden van Bijzondere Hoekbaden

In de afgelopen periode is het aanbod van bijzondere hoekbaden steeds groter geworden. Vaak zijn dit dan hoekbaden die niet zozeer bedoeld zijn om gebruikt te worden in een kleine badkamer. Wat je steeds vaker ziet is dat een hoekbad geplaatst wordt in een verhoogd plateau en dat het bad zelfs deel uit gaat maken van de gecombineerde badkamer en slaapkamer, ook wel open badkamer genoemd. Een mooi voorbeeld hiervan kun je rechts bovenaan deze pagina zien. Een andere ontwikkeling is dat de badkamer op een aparte plek in huis wordt gemaakt en het meer een wellness ruimte wordt, waar je heerlijk kun ontspannen. Vaak wordt dit bereikt door een badkamer op zolder te maken, waar plaats is voor een sauna, heerlijke massage- en relaxfauteils en een mooi hoekbad met whirlpool.

Gerelateerde Informatie:
> Baden - Informatie Overzicht
> Ligbad - Informatie Overzicht
> Kleine Badkamer Inrichten - Advies en Tips

Trefwoorden: Hoekbad | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Nadelen | Voorbeelden | Voordelen
_______________________________________________________________________________________________________________________