Kaasfondue SetWat is Kaasfondue

Kaasfondue: alleen al het woord smelt op de tong. Oorspronkelijk komt het recept van kaasfondue uit de Zwitserse Alpen. De ingrediënten verschillen per streek. In het Franstalige deel van Zwitserland wordt voornamelijk Gruyère gebruikt, in het Duitstalige deel vooral Emmentaler. In Nederland wordt voor kaasfondue zowel Gruyère als Emmentaler gebruikt. De kaas wordt gesmolten in witte wijn. Een teentje knoflook en een mespunt nootmuskaat maken de kaasfondue extra smaakvol.

Varianten van Kaasfondue Set

Kaasfondue maak je in een caquelon, ook wel kaasfonduepan genoemd. Dit is een aardewerk pan met een steel. De naam is afgeleid van het Zwitserse woord “kakel” ofwel “pan van aardewerk”.
Een kaasfondue set is voorzien van een standaard waar de caquelon op kan staan. Hieronder kan een kaarsje geplaatst worden zodat de kaasfondue warm blijft tijdens het diner.

Aanbiedingen voor Kaasfondue Sets


Kaasfondue Boska Nero 1L
De traditionele Boska Nero kaasfondue pan, geleverd met mahoniehouten onderstel, kaasfonduepan en fonduevorken. Kaasfondue voor 4 tot 6 personen.
Meer over Kaasfondue Set Nero »


Kaasfondue Tapas
De Tapas Kaasfondueset is geschikt voor 2 personen en is een erg leuke toevoeging bij een lekker tapasdiner. De fondueset is inclusief 2 vorkjes.
Meer over Tapas Kaasfondue Set »

Gerelateerde Onderwerpen

- Meer Informatie en Overzicht Kaas Accessoires »
- Meer Informatie en Overzicht Pannen en Kookgerei »
- Meer Informatie Servies Glas Bestek »