Rolgordijnen

Wat is een rolgordijn?

De naam 'rolgordijn' zelf zegt genoeg: een gordijn wat naar boven en naar beneden op te rollen is. In de afgelopen jaren zijn er diverse soorten rolgordijnen ontwikkeld en is alles denkbaar geworden. Sommige rolgordijnen kunnen ervoor zorgen dat heel uw kamer verduisterd is, ideaal voor de slaapkamer. Andere rolgordijnen hebben een decoratieve functie of isolerende functie. Over het algemeen kennen we halfverduisterende stoffen voor rolgordijnen in de woonkamer en verduisterende stoffen voor de slaapkamer.

Soorten rolgordijnen

In de loop der jaren zijn er steeds meer soorten rolgordijnen bijgekomen. Afhankelijk van het effect dat bereikt moet worden met het rolgordijn, is er onder andere keuze uit de volgende rolgordijnen:

- Bamboe Rolgordijnen
Naast hun warme uitstraling zijn bamboe rolgordijnen ook nog eens slijtvast en duurzaam, waardoor u er lang van kunt genieten!

- Cassette rolgordijnen
Rolgordijnen zijn verkrijgbaar met of zonder cassette. Cassette rolgordijnen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Ideaal voor de slaapkamer, badkamer of het kantoor.

- Dakraam rolgordijnen
Wilt u het dakraam in uw slaapkamer ook kunnen verduisteren? Bekijk dan eens de aanbiedingen van deze speciale dakraam rolgordijnen.

- Duo rolgordijnen
Duo rolgordijnen bestaan uit twee lagen stof die over elkaar bewegen. Door de wisselende open en gesloten banen kunt u spelen met het lichtinval.

- Houten Jaloezieën
Als u de lichtinval wilt controleren, dan zijn jaloezieën ideaal voor u. In de houten variant zijn ze ook nog eens erg sfeervol.

Bij verduisterende rolgordijnen wordt er totaal geen licht meer doorgelaten. Daarom worden ze meestal ook toegepast in de slaapkamer.

- Lichtdoorlatende rolgordijnen
Wilt u rolgordijnen in de woonkamer? Denk dan vooral aan lichtdoorlatende rolgordijnen zodat u nog wel kunt genieten van het daglicht.

- Verduisterend Rolgordijn
- Transparante Rolgordijnen
Met transparante rolgordijnen kunt u wel naar buiten kijken, maar heeft u toch nog wat privacy. De ideale middenweg!

- Shades
Shades zijn net lamellen en kunnen bediend worden door een bedieningskoord, waardoor u zelf uw privacy en lichtinval in de hand heeft.

- Kindveilige Rolgordijnen
Heeft u kleine kinderen rondlopen? Kindveilige rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen, maar zonder koorden waar uw kind aan kan zitten.

- Elektrische rolgordijnen
Bij ramen die niet zo goed bereikbaar zijn, zijn elektrische rolgordijnen ideaal: ze zijn van een afstand te bedienen. Ook voor gewone ramen erg gemakkelijk..

- Plisségordijnen
Een plissé is te vergelijken met een jaloezie of gordijn: het is samengesteld uit plooien gevouwen polyester wat een strakke uitstraling creëert.

Aanbiedingen rolgordijnen

Zoals al eerder vermeld is het assortiment aan rolgordijnen zeer groot. Maar voor welk doel heeft u rolgordijnen nodig? Welke stijl past het beste bij uw interieur? Neem eens een kijkje bij de aanbieders om uw keuze gemakkelijker te maken!

Zoekwoorden: Rolgordijnen Rolgordijn Aanbieding Prijs Voorbeelden Voordelen
___________________________________________________________________________________________________________