Aangepast Toilet Sanitair Advies Informatie en Tips


Hoe kun je het toilet aanpassen?

Aangepast Toilet Sanitair Advies Informatie Tips. De situatie kan zich voordoen dat je een aangepast toilet nodig hebt omdat je wat minder mobiel bent geworden. Het maken van een aangepast toilet hoeft geen grootschalige verbouwing te zijn. Relatief kleine en eenvoudige aanpassingen kunnen je al behoorlijk helpen. Het belangrijkste bij het aanpassen van het toilet is dat er voldoende ruimte is. Is dit het geval, dan kun je denken aan aanpassingen die niet heel ingrijpend zijn maar waardoor je het toilet toch beter kunt gebruiken. zoals bijvoorbeeld.
- een verhoogd toilet
- wandbeugels
- armsteunen
- drempels verwijderen

Een verhoogd toilet help bij het opstaan

Door een extra hoog toilet te plaatsen, is het gemakkelijker plaatsnemen en opstaan vanaf de wc-pot. De eenvoudigste oplossing is het plaatsen van een vaste en extra hoge toiletbril op de huidige closetpot. Deze komt dus in de plaats van de oude toiletbril. Het gaat er immers om dat de zithoogte van het toilet wordt verhoogd. Is dit onvoldoende, dan is er het alternatief van het plaatsen van een hogere toiletpot. Ook dit is geen ingrijpende klus.

Wandgrepen helpen bij het opstaan van het toilet

Handgrepen die je aan de wand van het toilet bevestigt, zorgen voor voor meer houvast, ondersteuning en stabiliteit als je op het toilet gaat zitten of wilt opstaan. Zorg er wel voor dat de handgrepen op een plek zijn geplaatst die ook echt bereikbaar is. Wat het beste werkt, is een vast handgreep aan een zijmuur te plaatsen en draaibare steun aan de andere zijde. Dit maakt het toilet ook echt bereikbaar.

Draaibare armsteunen bieden meer houvast

Een draaibare armsteun wordt meestal aan de achtermuur van de wc gemonteerd. De armsteun biedt je - net als de wandbeugels - voornamelijk houvast als je weer op wilt staan. En daarnaast geeft een armsteun houvast als je op het toilet zit.

Drempel verwijderen van de toilet

Door de drempel van het toilet te verwijderen, wordt deze wat eenvoudiger te betreden. Het is een eenvoudige en simpele oplossing. Wel moet je ervoor zorgen dat de vloerbedekking van de toilet en de gang goed aansluiten.

Bijpassende Informatie en Advies
- Drempelhulp Kopen >

Zoekwoorden: Aangepast Toilet Sanitair Advies Informatie Tips
________________________________________________________________________________________________