Bad Schoonmaken - Advies Informatie en Tips


Bad Schoonmaken. Hoe kun je dat het beste doen?

In een bad is het de bedoeling dat je zelf schoon wordt en je kunt ontspannen. Een schoon bad en hygi├źne zijn daarbij uiteraard heel belangrijk. Maar wat is nu de beste manier waarop je het bad kunt schoonmaken? Op deze pagina vind je advies, informatie en schoonmaaktips voor het schoonmaken van je bad of badkuip.

ADVIES: Zoek altijd uit van welk materiaal je bad is gemaakt!

Omdat baden tegenwoordig van heel wat verschillende soorten materiaal gemaakt worden, moet je eerst goed uitzoeken wat het materiaal is waarvan jouw bad of badkuip gemaakt is. Sommige materialen als koper, hout of natuursteen zijn gevoelig voor bepaalde schoonmaakmiddelen. Maar allereerst vind je advies en tips hoe je kan voorkomen dat je bad erg vuil en vies wordt. Als je weet van wat voor materiaal je bad is, moet je uitzoeken welke schoonmaakmiddelen je vooral niet moet gebruiken. Normaal gesproken ben je hierover geïnformeerd toen je het bad hebt gekocht.

Hoe houd je het bad zo schoon mogelijk? Tips om het bad schoon te houden!

In veel huishoudens wordt het bad niet dagelijks gebruik. En dat is zeker het geval als er ook een douche in de badkamer te vinden is. Zeker als dit het geval is, kun je op een aantal zaken letten om wat problemen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je kraan of douchekop niet druppelt. Dit kan zorgen voor kalkaanslag en strepen in het bad die lastig te verwijderen zijn.
  • Sproei de badkuip goed schoon nadat je een bad hebt genomen, neem het af met een schoon doekje en maak het hierna droog. Vuil krijgt zo minder kans te hechten!
  • Maak het afvoerputje leeg en zorg ervoor dat het niet wordt afgesloten met een stop.
  • Laat geen natte en vieze handdoeken op de rand van het bad liggen en haal ook nat speelgoed, zeep en flesjes met shampoo en badschuim van het bad af.
Schoomaaktips voor het bad

Hieronder vind je een aantal tips voor het schoonmaken van je bad. Niet alle manieren van schoonmaken van de badkuip zijn zelf door de redactie uitgetest. Maar we willen ze toch graag aanbieden.

LET OP: Onderstaande tips zijn niet altijd geschikt voor elk materiaal. Zoek eerst uit of jouw bad gevoelig is voor bepaalde middelen!

Kalkresten verwijderen uit het bad

In een bad ontstaat vaak kalkaanslag. Meestal is dit herkenbaar aan geel-bruin gekleurde vlekken en strepen die je kunt vinden onder de kraan, onder de douchekop en rond het afvoerputje. Zeker als je kraan of douche een beetje druppelt is de kans hierop groot. Een goede manier om deze kalkresten te verwijderen is met een schoon doekje dat een beetje vochtig is gemaakt en waar je een wat citroensap op doet. Breng dit wrijvend aan...uitgebreide informatie en tips >


Vetresten en olieresten verijderen uit het bad

Als je in bad gaat kunnen er vetresten achterblijven. Je huid is namelijk vettig en in bad week je een deel van dit huidvet af. Zeker op plekken waar je tegenaan leunt, in de buurt van de kranen en bij de afvoer kunnen deze achterblijven. Om deze vetresten te kunnen verwijderen kun je goed schoonmaakazijn gebruiken. Azijn heeft als eigenschap dat het vet oplost. Je neemt een plantenspuit die je vult met lauwwarme schoonmaakazijn. Hiermee sproei je het bad goed in. Vergeet ook vooral de rand en de afvoer niet. Laat het een kwartiertje inwerken. Daarna pak je een schone doek die je vochtig maakt met een beetje water en azijn. Hiermee wrijf je het bad goed schoon. Daarna pak je een schone, droge en zachte doek waarmee je het bad goed droog maakt. Plekken die nog wat vettig zijn, behandel je nog een keer op dezelfde wijze.


Gerelateerde Informatie:
> Baden - Informatie Overzicht
> Schoonmaaktips - Overzicht

Trefwoorden: Bad Schoonmaken | Badkuip | Advies | Informatie | Kalkaanslag Verwijderen | Schoonmaaktips | Vetresten Verwijderen
________________________________________________________________________________________________