Badkamer Trends 2015 - Ideeën Tips en Voorbeelden


Wat zijn de nieuwe badkamer trends voor 2015?

Niet alleen op het gebied van meubels en kleding zijn er elk jaar nieuwe trends te vinden, ook in de badkamer zijn ze duidelijk te herkennen. In de badkamer en toilet draait alles om comfort, wellness en ontspanning. We willen van de tijd die we in de badkamer zijn, genieten. Qua stijl is er niet echt één trend te onderscheiden. Comfort komt in vele soorten en maten, Onderstaand overzicht van badkamertrends voor 2015 is samengesteld door de redactie. Je vind hier ideeën, inspiratie, tips en voorbeelden van de nieuwste trends voor de badkamer.

Overzicht van opvallende Badkamertrends 2015


Hout in de badkamer
Blote voeten op een houten vloer, een houten ombouw voor de wastafel.. Hout zorgt voor een prettige natuurlijke sfeer en straalt warmte uit. Ontspanning en terug naar de natuur. Geen wonder dat hout in de badkamer één van de laatste trends is op het gebied van badkamers.
Lees verder »

Kleine badkamer vol comfort en luxe
In magazines zien we vaak plaatjes van uitgebreide badkamers die ingericht zijn met een dubbele douche of een groot vrijstaand bad. Maar ook met een kleine badkamer kun je een plek inrichten om te ontspannen.
Lees verder »


Beton in de badkamer
Strakke en moderne vormen. Een betonnen wasbak springt in op de laatste trends en is ook stevig en duurzaam. Het geeft de badkamer charisma en is perfect te combineren met de andere badkamertrends.
Lees verder »


Wellness en luxe in de Badkamer
Wellness, ontspanning.. Een badkamer is niet meer zomaar een badkamer. We willen genieten van de tijd die we doorbrengen in de badkamer en ons lichaam goed verzorgen. Hoe maak je van je badkamer een ware luxe oase?
Lees verder »

Badkamer met zachte lijnen
Ovalen wastafels en ronde vormen... Organisch afgerond, zacht in plaats van hoekig, minder industrieel. Deze badkamertrend legt meer de nadruk op natuurlijk, romantisch vormgegeven sanitair, badkamermeubels en spiegels.
Lees verder »

Wellness Spa in eigen huis
Een spa is het Engelse woord voor een kuuroord. Een spa in huis brengt rust en wellness. Een spa is een plek waar je lekker tot rust komt na een drukke werkweek/dag. Lees meer tips over hoe je een eigen spa in huis creëert.
Lees verder »


Meer Badkamer Ideeën en Inspiratie voor 2015


Een leuke trend: XXL tegels in de badkamer
Grote badkamertegels zijn dé trend van dit moment. Denk hierbij aan tegels van 50x50 cm of 60x60 cm. Hoe groter, hoe beter. Om nog net iets meer sfeer in de badkamer te creëren, kun je er ook voor kiezen om de tegels te laten leggen in een mozaïek.

Gedurfd: Zwart in de badkamer!
Je moet misschien een drempel over! Maar je ziet steeds meer zwarte accenten in de badkamer. Zwart geeft de badkamer een warme en stijlvolle uitstraling. Ga voor zwarte tegels, zwarte accessoires of voor de echte waaghalzen: een zwarte badkuip. Combineer het zwart met wit en grijstinten voor een mooi en sfeervol geheel.

Een nieuwe badkamer trend: Maak een open doucheruimte!
Creëer een luxe en open uitstraling in de badkamer door een inloopdouche te maken. Een douche zonder douchecabine maakt de badkamer ruimtelijker. Als alternatief kun je ook kiezen voor transparante doucheschermen.

High tech inrichting van elk soort badkamer is mogelijk
Terwijl je in bad ligt naar je favoriete tv-programma kijken? Of luisteren naar je favoriete muziek terwijl je staat te douchen? Alles kan tegenwoordig met deze badkamertrend. Tv- en muziekinstallaties zie je steeds vaker in de badkamer. En high tech oplossingen zijn beschikbaar voor bijna elke stijl badkamer.

Durf te kiezen voor bijzondere patronen
De mogelijkheden om de badkamer op een fantasievolle wijze op te ‘pimpen’ worden steeds uitgebreider. Zo kun je kiezen voor behang, gekleurde patronen op wit keramiek en ornamenten op douchewanden. Lees meer »

Spelen met tegels in de badkamer
Door de diversiteit aan dessins en vormen, kan er ook op het gebied van tegels steeds meer. Reliëfs, 3D-effecten en bijzonder aanvoelende oppervlakken. Ook kun je kiezen voor hout- en steendecors in keramiek. Qua formaat geldt: hoe groter, hoe luxueuzer en royaler de uitstraling. Lees meer »

Trends in accessoires en decoratie
Geef de accessoires in de badkamer een persoonlijk en uniek tintje. Ga op zoek tijdens de vlooienmarkt. Gebruik een souvenir uit het buitenland of een zelfgemaakt fotobord. Probeer jouw persoonlijke accent toe te voegen door unieke decoratie te kiezen en zo het verschil te maken. Creëer charmante accenten in de badkamer met accessoires en decoratiestukken. Lees meer »

TIP: Gebruik Inspirerende kleuren in de badkamer
Kleur zorgt voor sfeer en is een belangrijk gegeven binnen ons interieur. Niet alleen in de woonkamer en slaapkamer, maar ook in de badkamer. Geel, rood en roze kunnen voor een opwekkende toon zorgen. Een gemoedelijke sfeer creëer je met blauw, turkoois en groen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om welke kleur jij het mooiste vindt en die dus bij jou past. En durf die kleur dan ook te gebruiken in jouw badkamer.Lees meer »

, Gerelateerde informatie
- Keukentrends »
- Slaapkamertrends »
- Tuintrends »

Trefwoorden: Badkamer Trends 2015 | Ideeën | Inspiratie | Tips | Voorbeelden

________________________________________________________________________________________________