Badkamermeubels: waar let je op
Bij de inrichting van badkamer hoort een badkamermeubel. Maar ook in het toilet is zo’n meubel een aanwinst. Het ziet er niet alleen mooi en stijlvol uit, het is ook heel praktisch om handdoekjes en voorraden zeep en WC-papier uit het zicht, maar op de plek waar je het nodig gaat hebben, op te kunnen bergen. In een toilet is vaak niet overdreven veel ruimte, maar een kastje onder het fonteintje kan toch heel handig zijn.

In de badkamer is er vaak wat meer mogelijk. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een badkamermeubel? Uiteraard kies je iets uit dat je mooi vindt. Er is veel keuze in kleur, materiaal en afwerking. Dat geldt voor de kast op zich, maar ook voor de wastafel die erbij hoort. Ook die zijn er in verschillende vormen en materialen. Vaak zijn er meerdere combinaties mogelijk.

Ook de grootte van het meubel is een belangrijke factor bij de keuze. Hoeveel ruimte heb je en wil je een of meerdere wastafels en kranen in het meubel verwerken? Je kunt er ook voor kiezen om twee losse meubels te kopen en ze op verschillende hoogtes te monteren. Niet iedereen is even lang tenslotte.

In het badkamermeubel zit meestal een wastafel verwerkt, maar je kunt ook badkamermeubels kopen zonder wastafel. Er kan dan bijvoorbeeld een waskom bovenop staan. Een bijpassende spiegelkast en eventueel een hoge kast in dezelfde stijl maken het helemaal af en geven je een zee van opbergruimte. Handig om wat voorraden te bewaren, je medicijnen uit het zicht in op te bergen en de schone handdoeken voor het grijpen te hebben.

Let bij het inrichten van de badkamer ook op de plaatsen van stopcontacten en lichtschakelaars. Je zult de eerste niet zijn die in zijn splinternieuwe badkamer niet meer bij het lichtknopje kan.

Ga je de hele badkamer verbouwen dan is het mooi om het meubilair op te hangen. Je monteert het dan onzichtbaar aan de muur. Dat ziet er mooi en strak uit en het grote voordeel van zwevende meubels is dat je er gemakkelijk een dweil onderdoor haalt. Maar heb je alleen een nieuw badkamermeubel nodig dan is een meubel op pootjes een eenvoudige optie. Je badkamer ziet er heel anders uit en je kunt je spullen weer netjes kwijt zonder een ingrijpende klus met boren en schroeven te hoeven doen. En bij een verhuizing kan een badkamerkast op pootjes gewoon meeverhuizen.

Schoonmaken

Het is niet de meest favoriete klus van de meeste mensen, maar wel een steeds terugkerend noodzakelijk kwaad. De WC en badkamer moeten eigenlijk altijd blinkend schoon zijn. Het is dus slim om ook bij de aanschaf van badkamermeubels te letten op hoe makkelijk ze schoon te maken zijn. En hoe makkelijk je eromheen kunt. Een heel groot meubel biedt veel opbergruimte, maar als je daardoor heel slecht bij dat hoekje daarachter kunt, is het misschien niet de beste optie voor jouw badkamer. Een klein beetje bewegingsruimte is ook in de badkamer wel zo prettig.

________________________________________________________________________________________________